Taxatie

Taxatie nodig? Soms moet de waarde van een woning worden bepaald. Wim verzorgt uw taxatie snel en correct voor u. Wim taxeert!

Heeft u zojuist een nieuwe woning aangeschaft, overweegt u het oversluiten van uw hypotheek, zoekt u naar een lagere rente door aanpassing van uw risicoklasse, of bent u van plan om uw overwaarde te benutten voor bijvoorbeeld een renovatie of verduurzaming? In al deze gevallen is een taxatierapport vereist. Zó geregeld!

Snel een taxatie nodig? Wim taxeert.

Wim Stuursma Makelaardij beschikt over drie gecertificeerde register-taxateurs. Ons kantoor is o.a. aangesloten bij het NWWI en het TVI. Een taxatie omvat het vaststellen van de marktwaarde van een woning, wat wordt gedocumenteerd in een officieel taxatierapport. De marktwaarde is een schatting van wat de woning waard zou zijn bij vrije verkoop op de markt.

Deze vastgestelde woningwaarde wordt gedocumenteerd volgens een standaardmodel taxatierapport, meestal een gevalideerd exemplaar. Een gevalideerd taxatierapport is officieel goedgekeurd door het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut), dat toetst of het rapport voldoet aan vastgestelde richtlijnen en kwaliteitseisen. Na deze validatie wordt het taxatierapport erkend door alle geldverstrekkers en is het ook geschikt voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Vaak moet een taxatie vlot plaatsvinden, bijvoorbeeld omdat uw bank het taxatierapport direct nodig heeft. Wij regelen uw taxatie snel voor u.

Eisen taxatierapport

Een bank of hypotheekverstrekker accepteert niet zomaar elk taxatierapport. Geen zorgen. Onze taxateurs beschikken over de benodigde certificaten en zorgen voor het juiste taxatierapport. U bent ervan verzekerd dat een taxatie van Team Wim wordt erkend door alle grote kredietverstrekkers, banken en de Belastingdienst.

Taxatie voor vaststellingsovereenkomst

Als u uw woning verkoopt aan een familielid, dan wilt u voorkomen dat u achteraf een naheffing krijgt. Onze tip: betrek de Belastingdienst op voorhand bij de verkoop. De Belastingdienst zal in dit geval samen met Wim Stuursma Makelaardij een taxatie uitvoeren. Team Wim behartigt hierbij uw belangen en zorgt dat er een reële waarde wordt vastgesteld. Zo’n vaststellingsovereenkomst kan ook worden gebruikt bij een bedrijfsbeëindiging of het overhevelen van onroerend goed van zakelijk naar privé, en andersom.

Daarnaast kan ook bij situaties zoals een boedelverdeling na een scheiding of bij een erfenis een taxatierapport noodzakelijk zijn. Uw geldverstrekker verlangt namelijk van een onafhankelijke en betrouwbare registertaxateur de bevestiging dat de waarde van de woning toereikend is om de hypotheek af te sluiten.

Gratis waardebepaling bij verkoop

Een waardebepaling kan u inzicht verschaffen over de vraag of het voor u voordelig is om te verhuizen. Als u aanzienlijke overwaarde hebt, is het wellicht de moeite waard om te overwegen naar een andere woning te kijken of toch een verbouwing te overwegen. Als u al een oog hebt laten vallen op een ander huis maar twijfelt over de haalbaarheid, biedt een waardebepaling door Team Wim direct de financiële informatie waar u naar op zoek bent.

Als u uw woning wilt verkopen, dan is een waardebepaling voldoende. Wij voeren deze, als uw verkopend makelaar, gratis voor u uit. Hebben wij uw woning getaxeerd en besluit u binnen zes maanden dat Wim uw huis mag verkopen? Dan krijgt u die taxatie alsnog cadeau. De gemaakte kosten trekken wij af van de makelaarscourtage. Neem gerust contact met ons op! Team Wim regelt graag een snelle taxatie voor u.