Wat is de waarde van uw huis? Het kan nodig zijn om uw huis te laten taxeren. Vaak is het wenselijk dat een taxatie snel plaatsvindt, bijvoorbeeld omdat uw bank het taxatierapport op zeer korte termijn nodig heeft. Wim regelt uw taxatie snel en correct voor u.

Snel een taxatie nodig?

Wim Stuursma Makelaardij is een gerenommeerd full-service makelaarskantoor met twee gecertificeerde NVM-makelaars. Ons kantoor is aangesloten bij het NWWI, het TVI en de Taxateurs Unie. Dat betekent dat Wim een verkort of standaard NVM rapport, maar ook een gevalideerd taxatierapport voor u kan opmaken. Wim heeft de benodigde certificaten en regelt uw taxatie snel voor u. Binnen zeer korte tijd heeft u uw taxatierapport in handen.

Te hoge WOZ-waarde? Dure grap!

Het komt vaak voor dat de WOZ-waarde van een woning te hoog is vastgesteld. Dat kost u veel geld! Naast het feit dat u hierover jaarlijks te veel belasting betaalt, is de WOZ-waarde ook bepalend voor andere zaken, zoals de erfbelasting. Als u een woning erft zult u in de meeste gevallen erfbelasting (voorheen: successierecht) moeten betalen. 

Bij de wet is bepaald dat hiervoor de WOZ-waarde als grondslag wordt genomen. Is die te hoog, dan betaalt u de hoofdprijs aan erfbelasting! Het is dus van belang dat u bezwaar maakt tegen uw te hoge WOZ-waarde. Wim kan dit voor u verzorgen middels een op maat gemaakt taxatierapport.

Huis overnemen van familielid

Wanneer u uw woning verkoopt aan een familielid controleert de Belastingdienst of een van beide partijen niet wordt bevoordeeld met de transactie. Om naheffing te voorkomen is het van groot belang dat u de Belastingdienst op voorhand bij de verkoop betrekt. In dit geval gaat u een vaststellingsovereenkomst aan met de Belastingdienst waarin u verzoekt om vaststelling van de waarde van de woning.

Vaststellingsovereenkomst

De Belastingdienst zal in dit geval samen met een lokale makelaar een taxatie uitvoeren. Wim kan hierbij uw belangen behartigen en in overleg met de Belastingdienst een waarde vaststellen, die zowel voor u als voor uw familielid reëel is. Een dergelijke vaststellingsovereenkomst kan tevens worden gebruikt bij een bedrijfsbeëindiging en het overhevelen van onroerend goed van zakelijk naar privé, en andersom.

Uw huis verkopen

Als u uw woning wilt verkopen, dan is het laten uitvoeren van een taxatie niet nodig. Een waardebepaling is dan voldoende. Wim voert deze, als uw verkopend makelaar, helemaal gratis voor u uit. 

Heeft Wim uw woning getaxeerd en besluit u binnen zes maanden om uw huis via ons kantoor te verkopen? Dan krijgt u die taxatie alsnog van ons cadeau. De kosten die u hiervoor maakte trekken wij af van de makelaarscourtage.

Eisen taxatierapport

Een bank accepteert niet zomaar elk taxatierapport. Welke eisen stelt uw bank of hypotheekverstrekker aan het rapport? Wim zorgt voor de juiste taxatie. Neem gerust contact met ons op, Wim en zijn team regelen graag een snelle taxatie voor u!

© 2014 Wim Stuursma Makelaardij | Realisatie: D-Solution internet & reclame