verkocht onder voorbehoudNIEUW-BUINEN
Noorderdiep 190

€ 245.000,- k.k.


Nieuw-Buinen - Noorderdiep 190

Vraagprijs: € 225.000,- k.k.Slapen en baden op de begane grond!Gelegen op een heerlijk landelijke locatie met een diepe achtertuin staat deze vrijstaande woning met vrijstaande houten garage. Het geheel staat op een perceel van ca. 885 m² eigen grond, heeft een ruime oprijlaan geschikt voor meerdere auto's en een achtertuinligging op het zuiden. De woning welke origineel is gebouwd in ca. 1920 zoekt een enthousiaste koper welke na enige modernisering er weer een fijn en eigentijds (t)huis van weet te maken.Spreekt dit alles u aan? Maak dan meteen een afspraak en laat u overtuigen door dit bijzondere plekje met zijn fraaie weidse uitzicht!Indeling:

Begane grond: entree/hal, woonkamer (22.4 m²) met prachtig uitzicht over de voorgelegen landerijen, hal met toegang naar kelder, slaapkamer (ca. 14.5 m²), eetkamer (ca. 14.4 m²) met vaste kast, gesloten keuken (ca. 4.7 m²) v.v. eenvoudig, doch net aanrechtblok, achterhal met trapopgang, toilet en badkamer (ca. 2.2 m²) v.v. wastafel en douchehoek.1e Verdieping: overloop alwaar zich de cv-opstelling bevindt, slaapkamer achterzijde (ca. 10.2 m²), aan voorzijde zolderruimte (ca. 13.2 m²).Overige informatie:- Origineel bouwjaar: ca. 1920 (conform Bagviewer Kadaster);

- Houten kozijnen rondom welke deels zijn voorzien van isolerende beglazing;

- Verwarmd middels CV (Intergas, bj. ca. 2007, eigendom);

- Achter de woning bevindt zich een houten garage (ca. 21.5 m²) met aangebouwde overkapping (ca. 10 m²);

- Knusse, vrijstaande woning met een diepe achtertuin op een mooi landelijk plekje!

- De woning is op korte termijn te aanvaarden!

- De verkoper heeft de woning zelf niet bewoond. Hierdoor zijn er van deze woning geen lijst van zaken dan wel vragenlijst voor de verkoop van een woning beschikbaar. De woning zal worden verkocht in de huidige staat onder de conditie "as is where is".

- Tevens zal in de NVM-koopovereenkomst een ouderdomsclausule worden opgenomen.Omgevingsinformatie:

Nieuw-Buinen is een veenkoloniaal dorp met ruim 5.000 inwoners. Het dorp ligt in het noordelijke deel van de gemeente Borger-Odoorn, in de provincie Drenthe. Het dorp is ontstaan door de drukke verveningsactiviteiten en de gunstige omstandigheden voor industrie en landbouw. Het kanalenstelsel leende zich goed voor het afvoeren van producten, zoals turf. Duitse kooplieden trokken naar het gebied en verscheepten hun glaswaren over de waterwegen. Langs de Monden ontstond woningbouw. In 1838 werd de eerste glasfabriek gesticht: het begin van de glasindustrie in Nieuw-Buinen, die in de negentiende eeuw gold als de belangrijkste industrie in Drenthe. In 1967 ging de laatste glasfabriek dicht. Nog steeds is landbouw belangrijk voor het dorp. De grond was en is uitermate geschikt voor de aardappelteelt.Nieuw-Buinen is een bijzonder dorp, waar de laatste jaren flink geïnvesteerd is in zowel de fysieke als de sociale infrastructuur. Het dorp beschikt over prima voorzieningen, zoals scholen, sportaccommodaties, een openluchtzwembad en een ijsbaan. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u onder meer terecht bij een bakkerij, een slagerij en een supermarkt (Aldi).Voor nog meer voorzieningen gaat u bijvoorbeeld naar Stadskanaal, vanuit Nieuw-Buinen binnen enkele autominuten bereikbaar. Tevens zijn er goede busverbindingen van en naar Stadskanaal, Borger en Assen.