verkochtNIEUW-BUINEN
Hollandialaan 4

€ 389.500,- k.k.


Nieuw-Buinen - Hollandialaan 4

Vraagprijs: 389.500,- k.k.Deze goed onderhouden en multifunctionele semi-bungalow verraad in eerste instantie zijn fraaie locatie niet. Kom daarom langs voor een bezichtiging en laat u overtuigen wat deze verassende woning u te bieden heeft!De Hollandialaan is een rustige autoluwe zijstraat welke aan beide zijden wordt ontsloten door de kenmerkende lintbebouwing van Nieuw-Buinen, met haar fraaie uitzicht over de Drentse landerijen.

Levensloopbestendig wonen of toch liever een ruime gezinswoning met een extra werk- of hobbyruimte op de begane grond? Aan u de keuze! Deze woning is verrassend ruim en biedt op de begane grond naast een royale living en een extra kamer eveneens een riante garage met dito zolderruimte!Achter de woning komt u in de diepe tuin waar u vanaf het terras heerlijk zicht op heeft, deels omsloten door groen met veel privacy, kortom een heerlijke plek om te ontspannen. Al met al een complete en veelzijdige woning en dat op maar liefst 774m² eigen grond.Onderverdieping: kelder

Begane grond: entree/hal, toilet met fonteintje en trapopgang, riante L-vormige woonkamer (ca. 47,7m²) met houtkachel (thans niet functioneel), sfeervolle keukenopstelling met diverse inbouwapparatuur (o.a. gasfornuis, afzuigkap, vaatwasser en koelkast) en toegang tot de tuin. Vanuit de keuken komt u in de bijkeuken (ca. 11m²) met witgoedaansluitingen en een doorgang naar de achterentree, kelder en garage (ca. 30,2m) welke zowel is v.v. van een loopdeur als openslaande garagedeuren. Vanuit de centrale hal komt u in de slaap-/ werkkamer (ca. 11,2m²) en badkamer met ligbad, inloopdouche en wastafelmeubel.

1e Verdieping: overloop met vide, riante slaapkamer (ca. 19,2m²) met wastafelmeubel, vaste kasten en toegang tot het balkon, slaapkamer (ca, 10,8m²) en slaapkamers (12,75m²). Op de overloop treft u tevens een bergkast en toilet.Goed om te weten:

- Bouwjaar 1979, door de jaren heen op diverse punten gemoderniseerd en verbeterd;

- Voorzien van dak- gevel en vloerisolatie;

- Houten kozijnen rondom met HR en HR++ beglazing;

- verwarmd middels CV Nefit Topline, bouwjaar 2007;

- De woning is levensloopbestendig door de aanwezigheid van een slaap-/ en badkamer op de begane grond;

- In de door groen omgeven tuin met een houten tuinhuis van ca. 13m² en veel privacy is het zomers heerlijk vertoeven.Omgevingsinformatie

Nieuw-Buinen (ca. 5.000 inwoners) ligt in het noordelijke deel van de gemeente Borger-Odoorn, in de provincie Drenthe. Het is een bijzonder dorp waarin de laatste jaren flink geïnvesteerd is, zowel in de infrastructuur als in sociale voorzieningen. In Nieuw-Buinen zijn scholen, sportaccommodaties, een openluchtzwembad en een ijsbaan aanwezig. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u onder meer terecht bij een bakkerij en een supermarkt (Aldi). Voor meer voorzieningen bent u binnen enkele autominuten in Stadskanaal of Borger. Assen en Emmen zijn te bereiken met snelle busverbindingen evenals de stad Groningen.De omgeving kenmerkt zich door prachtige landelijke vergezichten. De heidevelden en bossen zijn op ca. 10 autominuten van de woning te vinden. Op de Voorbosweg van Buinen beginnen de uitgebreide staatsbossen die u fietsend, lopend en deels met de auto kunt doorkruisen naar Borger, Ees en Exloo.Nieuw-Buinen is een veenkoloniaal dorp, ontstaan door verveningsactiviteiten en de gunstige omstandigheden voor landbouw en industrie. Via het kanalenstelsel konden producten als turf worden verscheept. Duitse kooplieden trokken naar het gebied en benutten de waterwegen voor het verschepen van hun glaswaren. Er ontstond woningbouw langs de Monden. In 1838 verrees de eerste glasfabriek: het begin van de glasindustrie in Nieuw-Buinen, die in de negentiende eeuw de belangrijkste industrie in Drenthe vormde. In 1967 sloot de laatste glasfabriek de deuren. Nog steeds speelt de landbouw, en met name de aardappelteelt, een belangrijke rol voor het dorp.