verkochtNIEUW-BUINEN
Lisdodde 15

€ 269.000,- k.k.


Nieuw-Buinen - Lisdodde 15

Vraagprijs: € 269.000,- k.k.Wilt u comfortabel en heerlijk rustig wonen in een fraaie halfvrijstaande woning met aangebouwde bijkeuken en garage nabij de winkelvoorzieningen van Nieuw-Buinen? Kom dan langs en overtuig u van wat deze woning u te bieden heeft!Gelegen in een gewilde woonomgeving nabij een groen wandelgebied staat deze keurig onderhouden en energiezuinige halfvrijstaande woning met aangebouwde bijkeuken en garage. De woning is in 1991 gebouwd en door de jaren heen doorlopend gemoderniseerd door onder andere de plaatsing van een hybride warmtepomp en 13 zonnepanelen. Het geheel is gelegen op een perceel van ca. 282m² eigen grond, beschikt over 4 slaapkamers en een fraai aangelegde zonnige tuin waar het onder de terrasoverkapping heerlijk vertoeven is.Begane grond: entree/hal, toilet met fonteintje en trapopgang, L-vormige woonkamer (ca. 38,5m²) met laminaatvoer, half open keuken v.v. inbouwkeuken met diverse apparatuur (v.v. gaskookplaat, afzuigkap, koelkast en vaatwasser), vanuit de keuken is er toegang tot de bijkeuken (ca. 5,9m²) met witgoedaansluiting en achterentree, buitenom is de aangebouwde garage bereikbaar (ca. 23,2m²).

1e Verdieping: overloop, 3 slaapkamers (resp. ca. 12,9m², 6,9m² en 7,2m²), badkamer (ca. 3,7m²) v.v. douchehoek, wastafelmeubel en wandcloset.

2e Verdieping: (middels vaste trap te bereiken) overloop, bergruimte en slaapkamer (ca. 10m²).Extra informatie:

- De woning is gebouwd in 1991;

- Voorzien van dak-, gevel- en vloerisolatie;

- Voorzien van houten kozijnen met dubbele beglazing;

- Verwarmd middels hybride warmtepomp en CV (Intergas, bouwjaar 2017);

- De woning is goed onderhouden;

- Energiezuinig door de aanwezigheid van 13 zonnepanelen (opbrengst ca. 4000 kwh per jaar);

- In de tuin treft u een terrasoverkapping 5,82m x 4m;

- De woning is gelegen aan de rand van de woonwijk nabij een groen wandelgebied.Omgevingsinformatie:

Nieuw-Buinen: een bijzonder dorp

Nieuw-Buinen is een veenkoloniaal dorp met ruim 5.000 inwoners. Het dorp ligt in het noordelijke deel van de gemeente Borger-Odoorn, in de provincie Drenthe. Het dorp is ontstaan door de drukke verveningsactiviteiten en de gunstige omstandigheden voor industrie en landbouw. Het kanalenstelsel leende zich goed voor het afvoeren van producten, zoals turf. Duitse kooplieden trokken naar het gebied en verscheepten hun glaswaren over de waterwegen. Langs de Monden ontstond woningbouw. In 1838 werd de eerste glasfabriek gesticht: het begin van de glasindustrie in Nieuw-Buinen, die in de negentiende eeuw gold als de belangrijkste industrie in Drenthe. In 1967 ging de laatste glasfabriek dicht. Nog steeds is landbouw belangrijk voor het dorp. De grond was en is uitermate geschikt voor de aardappelteelt.Nieuw-Buinen is een bijzonder dorp, waar de laatste jaren flink geïnvesteerd is in zowel de fysieke als de sociale infrastructuur. Het dorp beschikt over prima voorzieningen, zoals scholen, sportaccommodaties, een openluchtzwembad en een ijsbaan. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u onder meer terecht bij een bakkerij, een slagerij en een supermarkt (Aldi). Voor nog meer voorzieningen gaat u bijvoorbeeld naar Stadskanaal, vanuit Nieuw-Buinen binnen enkele autominuten bereikbaar. Tevens zijn er goede busverbindingen van en naar Stadskanaal, Borger en Assen.