verkocht



NIEUW-BUINEN
Noorderdiep 87

€ 695.000,- k.k.


Nieuw-Buinen - Noorderdiep 87

vraagprijs € 695.000,- k.k.



Wonen in rust en ruimte in een modern comfortabel levensloopbestendig landhuis met volop berg- en hobbyruimte.



Bent u op zoek naar een prachtige woonplek met historie?



In 2001 werd de voormalige boerderij afgebroken om plaats te maken voor een huis met allure, ontworpen door de gerenommeerde architect Jakob Meijer uit Stadskanaal. Vanuit de woonkeuken heeft u een prachtig groen uitzicht langs de fraaie boompartij uit 1906. Dankzij de grote ramen heeft u vanaf uw keukentafel zicht op voorbijgangers, wandelaars en auto's die rustig voorbijgaan. Stelt u zich eens voor hoe u daar zit en geniet van dit onovertroffen uitzicht!



Ruimte vindt u in overvloed! De woning heeft maar liefst 4 ruime slaapkamers en 2 badkamers, en biedt daarnaast volop bergruimte. Mocht u toch behoefte hebben aan extra ruimte, dan is de garage eenvoudig om te bouwen tot een extra slaap- of werkkamer. Uw auto kunt u dan gemakkelijk parkeren in het royale stenen bijgebouw, dat voorzien is van 2 overheaddeuren, die beiden elektrisch bedienbaar zijn. Een schuur die zowel ruimte biedt voor hobby's als werk gerelateerde activiteiten.

Op het ruime perceel van maar liefst 6.242 m² eigen grond geniet u van veel privacy en heeft u zelfs een eigen bosstrook tot uw beschikking.



Indeling:

begane grond:

ruime hal (ca. 17 m²) met trapopgang, toilet met wandcloset en fonteintje, slaapkamer (ca. 14.4 m²) met aansluitend badkamer (ca. 9.8 m²) voorzien van ligbad, douchecabine, wastafelmeubel en 2e toilet, bijkeuken (ca. 6.4 m²) met witgoedaansluitingen en garage/berging (ca. 32 m²), woonkamer (ca. 40 m²) bestaande uit een twee delen een zitgedeelte met sfeervolle haard en een tuinkamer gedeelte met schuifpui welke toegang geeft tot het terras, woonkeuken (ca. 17 m²) voorzien van royale keukenopstelling met apparatuur (gaskookplaat, elektrische oven, koelkast en vaatwasser).

1e verdieping:

overloop (ca. 13 m²), 3 slaapkamers (respectievelijk ca. 17 m², 10.3 m² en 11 m²), berging (ca. 8 m²), toilet met wandcloset en fonteintje en badkamer (ca. 7.4 m²).

2e verdieping (via vlizotrap bereikbaar ca. 17.4 m²): royale zolder ingericht als hobbyruimte.



Handig om te weten:

- bouwjaar 2001;

- geheel geïsoleerd en voorzien van isolatieglas;

- gebouwd onder architectuur, architect Jakob Meijer te Stadskanaal;

- de woning beschikt over een garage/berging die van binnenuit bereikbaar is. U kunt eenvoudig de deur elektrisch openen vanuit uw auto en rechtstreeks naar binnen rijden, en van daaruit direct het huis betreden;

- de ruime stenen schuur (ca. 48 m²) beschikt over maar liefst 2 toegangsdeuren en een aparte loopdeur;

- de fraai aangelegde tuin herbergt o.a. een zonnig georiënteerd terras, een vijver, houten tuinhuis, een bosstrook en veel privacy;

- aktepassering dient plaats te vinden bij Dijkstra, Jansen en Bergman te Stadskanaal;



Omgevingsinfo:

De locatie van het geheel is prachtig, gelegen op een hoekkavel, waardoor u vanaf verschillende plekken toegang heeft tot de kavel. Aan de oostzijde van de woning bevindt zich de Vierentwintigste Laan, een laantje voor landbouwverkeer, welke u een handige binnendoor route biedt naar de "Mondenweg".



Nieuw-Buinen is een uniek dorp waar de afgelopen jaren aanzienlijk is geïnvesteerd in zowel de fysieke als sociale infrastructuur. Het dorp biedt uitstekende faciliteiten, waaronder scholen, sportaccommodaties, een openluchtzwembad en een ijsbaan. Voor uw dagelijkse boodschappen zijn er diverse opties beschikbaar, zoals een bakkerij en een Aldi-supermarkt. Als u meer boodschappen nodig heeft, kunt u bijvoorbeeld naar Stadskanaal gaan, wat binnen enkele minuten met de auto vanuit Nieuw-Buinen te bereiken is. Bovendien zijn er goede busverbindingen van en naar Stadskanaal, Borger en Assen.



Geschiedenis Nieuw-Buinen: een uniek dorp

Nieuw-Buinen is een veenkoloniaal dorp met ruim 5.000 inwoners. Het dorp ligt in het noordelijke deel van de gemeente Borger-Odoorn, in de provincie Drenthe. Het dorp is ontstaan door de drukke verveningsactiviteiten en de gunstige omstandigheden voor industrie en landbouw. Het kanalenstelsel leende zich goed voor het afvoeren van producten, zoals turf. Duitse kooplieden trokken naar het gebied en verscheepten hun glaswaren over de waterwegen. Langs de Monden ontstond woningbouw. In 1838 werd de eerste glasfabriek gesticht: het begin van de glasindustrie in Nieuw-Buinen, die in de negentiende eeuw gold als de belangrijkste industrie in Drenthe. In 1967 ging de laatste glasfabriek dicht. Nog steeds is landbouw belangrijk voor het dorp. De grond was en is uitermate geschikt voor de aardappelteelt.