koopNIEUW-BUINEN
Zuiderdiep 345

€ 469.500,- k.k.


Nieuw-Buinen - Zuiderdiep 345

Vraagprijs: € 469.500,- k.k.Zoekt u een unieke woonlocatie met karakter en veel ruimte in een voormalige kerk met prachtige vergezichten over de glooiende Drentse Natuur? Kom dan langs voor een bezichtiging en ervaar wat deze unieke voormalige kerk met twee vrijstaande woonhuizen u te bieden heeft!Gelegen aan het Zuiderdiep in een fraaie Drentse woonomgeving staat deze unieke woonlocatie die beschikt over twee vrijstaande woningen en een voormalige kerk met diverse terrasoverkappingen, bijgebouwen en een tuinkas. Door de ruime opzet van het geheel loont de locatie zich uitstekend voor dubbele bewoning of wonen met een royaal gastenverblijf. De voormalige kerk is oorspronkelijk gebouwd omstreeks 1900 en is in gebruik als werk-/hobbyruimte maar biedt de mogelijkheid voor een bedrijfsmatige invulling, wonen of een ruimte vragende hobby. Het geheel staat op een ruime kavel van ca. 3580m² eigen grond en beschikt over een prachtig aangelegde tuin die veel privacy biedt en waar het zomers heerlijk vertoeven is.De verkoop van deze woning start middels een OPEN HUIS op DINSDAG 9 AUGUSTUS a.s. van 13.00 tot 17.00 uur. U bent tijdens dit Open Huis -NA AANMELDING- van harte welkom de woning te bezichtigen. U kunt zich aanmelden via ons kantoor (telefonisch of via mail), wij zullen kijkers dan indelen in tijdblokken.Indeling:

Hoofdwoning:

Begane grond: entree/hal, bijkeuken met witgoedaansluiting, toilet, badkamer v.v. doucheruimte, wastafel en separaat toilet, keuken v.v. houtkachel en diverse apparatuur (o.a. gaskookplaat, afzuigkap en vaatwasser), woonkamer met houtkachel (ca. 45m²) vanuit de hal toegang tot kantoorruimte (ca. 16m²) met toegang tot het voormalige kerkgedeelte, 3 slaapkamers (resp. ca. 21,3m², 18,9m² en 20.3m²), inloopkast en bijkeuken.2e woning: entree/hal, badkamer v.v. douchehoek, toilet, wastafel en witgoedaansluiting, ruime leefkeuken voorzien van diverse apparatuur (o.a. gaskookplaat, afzuigkap, combi-oven en koel-/vriescombinatie, woonkamer met tuindeuren naar het terras (totaal ca. 62m²), vanuit de keuken is er toegang tot de slaapkamer (ca. 19m²).Extra info:

- Bouwjaar: ca. 1891 (kerk), 1956 (woning naast de kerk), 1985 (woning achter de kerk) (conform Bagviewer Kadaster);

- CV verwarmd (Remeha Calenta, bouwjaar 2018, eigendom);

- Grotendeels voorzien van dubbele beglazing;

- Bij de woning staan diverse bijgebouwen o.a. 2 terrasoverkappingen, een berging, tuinkas, etc.

- Ideale locatie voor dubbele bewoning of wonen met een gastenverblijf;

- Levensloopbestendig door slapen en baden op de begane grond;

- Het betreft een prachtig authentieke locatie die kan worden gebruikt voor een bedrijfsmatige invulling, hobbyruimte of extra woonruimte;

- In de fraai aangelegde tuin is het zomers heerlijk vertoeven.Omgevingsinformatie:

Nieuw-Buinen is een veenkoloniaal dorp met ruim 5.000 inwoners. Het dorp ligt in het noordelijke deel van de gemeente Borger-Odoorn, in de provincie Drenthe. Het dorp is ontstaan door de drukke verveningsactiviteiten en de gunstige omstandigheden voor industrie en landbouw. Het kanalenstelsel leende zich goed voor het afvoeren van producten, zoals turf. Duitse kooplieden trokken naar het gebied en verscheepten hun glaswaren over de waterwegen. Langs de Monden ontstond woningbouw. In 1838 werd de eerste glasfabriek gesticht: het begin van de glasindustrie in Nieuw-Buinen, die in de negentiende eeuw gold als de belangrijkste industrie in Drenthe. In 1967 ging de laatste glasfabriek dicht. Nog steeds is landbouw belangrijk voor het dorp. De grond was en is uitermate geschikt voor de aardappelteelt.Nieuw-Buinen is een bijzonder dorp, waar de laatste jaren flink geïnvesteerd is in zowel de fysieke als de sociale infrastructuur. Het dorp beschikt over prima voorzieningen, zoals scholen, sportaccommodaties, een openluchtzwembad en een ijsbaan. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u onder meer terecht bij een bakkerij, een slagerij en een supermarkt (Aldi). Voor nog meer voorzieningen gaat u bijvoorbeeld naar Stadskanaal, vanuit Nieuw-Buinen binnen enkele autominuten bereikbaar. Tevens zijn er goede busverbindingen van en naar Stadskanaal, Borger en Assen.