verkocht onder voorbehoud



NIEUW-BUINEN
Zuiderdiep 419 b

€ 450.000,- k.k.


Nieuw-Buinen - Zuiderdiep 419b

Vraagprijs: € 450.000,- k.k.



Op zoek naar een woning met veel slaapkamers? Dan is dit uw kans!



Op gewilde stand gelegen aan het Zuiderdiep in Nieuw-Buinen met uitzicht over de landerijen staat deze royale vrijstaande woning met maar liefst 7 slaapkamers!



De woning welke in 1990 is gebouwd beschikt naast de vele slaapkamers over een ruime woonkamer en dito woonkeuken alsmede een mooi aangelegde tuin met handige houten schuur.



Het geheel staat op een kavel van ca. 595m² eigen grond en bevindt zich nabij de voorzieningen van het dorp Nieuw-Buinen zelf, maar is ook gunstig gelegen ten opzichte van de plaats Stadskanaal.



Indeling:

Begane grond: entree/hal met trapopgang, meterkast en toilet (wandcloset en fontein), royale woonkamer (ca. 37.5m²) v.v. laminaatvloer en sfeervolle houten lambrisering, woonkeuken (ca. 20.7m²) met openslaande terrasdeuren en moderne keukeninrichting, bijkeuken met achterentree en binnendoor naar de voormalige garage welke thans in gebruik is als 2e woonkamer/slaapkamer.

1e verdieping: overloop met vide, badkamer (ca. 5.7m²) v.v. hoekbad, wandcloset, douchecabine en wastafelmeubel, 6 slaapkamers (resp. ca. 12.5m², 9.7m², 5.7m², 8.9m², 8.2m² en 8.2m²).



Overige informatie:

- bouwjaar: 1990;

- geheel geïsoleerd (vloer-, gevel- en dakisolatie);

- houten kozijnen rondom v.v. isolerende beglazing;

- verwarmd middels CV (Nefit, bouwjaar ca. 2020);

- de keuken is v.v. inductiekookplaat, afzuiging, vaatwasser, koelkast, vriezer en oven;

- de woning beschikt over een waterontharder;

- achter de woning bevinden zich 2 houten schuren van resp. ca. 21.4m² en 20m².

- de bestemming is gemengd, dit houdt in dat u hier kunt wonen alsmede een aantal (lichte) beroepen mag uitoefen.



Nieuw-Buinen: een bijzonder dorp

Nieuw-Buinen is een veenkoloniaal dorp met ruim 5.000 inwoners. Het dorp ligt in het noordelijke deel van de gemeente Borger-Odoorn, in de provincie Drenthe. Het dorp is ontstaan door de drukke verveningsactiviteiten en de gunstige omstandigheden voor industrie en landbouw. Het kanalenstelsel leende zich goed voor het afvoeren van producten, zoals turf. Duitse kooplieden trokken naar het gebied en verscheepten hun glaswaren over de waterwegen. Langs de Monden ontstond woningbouw. In 1838 werd de eerste glasfabriek gesticht: het begin van de glasindustrie in Nieuw-Buinen, die in de negentiende eeuw gold als de belangrijkste industrie in Drenthe. In 1967 ging de laatste glasfabriek dicht. Nog steeds is landbouw belangrijk voor het dorp. De grond was en is uitermate geschikt voor de aardappelteelt.



Nieuw-Buinen is een bijzonder dorp, waar de laatste jaren flink geïnvesteerd is in zowel de fysieke als de sociale infrastructuur. Het dorp beschikt over prima voorzieningen, zoals scholen, sportaccommodaties, een openluchtzwembad en een ijsbaan. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u onder meer terecht bij een bakkerij, een slagerij en een supermarkt (Aldi). Voor nog meer voorzieningen gaat u bijvoorbeeld naar Stadskanaal, vanuit Nieuw-Buinen binnen enkele autominuten bereikbaar. Tevens zijn er goede busverbindingen van en naar Stadskanaal, Borger en Assen.