onder bodNIEUW-BUINEN
Zuiderdiep 375

€ 395.000,- k.k.


Nieuw-Buinen – Zuiderdiep 375

Vraagprijs: € 395.000,- k.k.Woont u graag landelijk en bent u op zoek naar een royale, vrijstaande woning met slaap- en badkamer op de begane grond? Dan is dit de woning die u zoekt!De woning is gelegen in de lintbebouwing van Nieuw-Buinen met landelijke vergezichten waar u de zon ziet opkomen. Uw eigen zonnepanelen en moederhaard helpen u uw energienota laag te houden.Kom kijken bij deze woning en overtuig u zelf van de woonruimte en tuinbeleving (perceelsgrootte 2578m²) die dit geheel u te bieden heeft.Vrijstaand wonen op een royale kavel met royale vrijstaande houten schuur en nog een aantal bijgebouwen die u van extra bergruimte voorzien en een royale overkapping waarbij u minder afhankelijk bent van de weersinvloeden om toch te kunnen genieten van de rust in uw tuin. Het geheel is gelegen op 2.578m². Deze gronden worden gebruikt middels een altoosdurend erfpachtsrecht (kosten per jaar € 2,75 en € 75,-).Indeling:

Begane grond: hal (ca. 11m²), woonkeuken (ca. 38m²) voorzien van royale eigentijdse keukenopstelling met apparatuur (koffiezetapparaat, vaatwasser, gaskookplaat, afzuigkap, 2 koelers en combioven) en met tuindeur naar overkapping, tussenhal (ca. 8,2m²), toilet met wandcloset en fonteintje, slaapkamer (ca. 13,2m²), badkamer (ca. 10,4m²) in aanbouw, 2e badkamer (ca. 4,6m²) met ligbad, douchecabine en wastafelmeubel, tussenhal (ca. 5,1m²), bijkeuken (ca. 12,8m²) met witgoedaansluitingen, tuingerichte woonkamer (ca. 44m²) met houtkachel en tuindeur naar overkapping.

Verdieping (ca. 49m²): overloop (ca. 7m²) met berging (ca. 3,4m²) en kledingkast (ca. 3,1m²), 3de badkamer (ca. 4m²) met douche, wandcloset en wastafel, slaapkamer (ca. 13m²) en slaapkamer (ca. 14,6m²).Buitenom:

- vanuit de woonkeuken en woonkamer stapt u naar buiten en komt u onder een riante overkapping van ca. 50m²;

- naast de woning vindt u een riante schuur, welke genoeg ruimte biedt voor het stallen van een auto en waar u nog heel veel spullen kunt opbergen, verder vindt u hier op een deel van de verdieping onder een dakkapel een mancave met bar;

- de schuur bestaat uit 2 compartimenten (lengte 8,82m en breedte 4,83m en lengte 4,78m en breedte 3,11m);

- extra bergruimte vindt u in een houten schuur van ca. 12m² met een extra overkapping (ca. 15m²);

- de royale tuin is uitermate geschikt voor het houden van paarden of kleinvee of voor het realiseren van een bedrijfsruimte.Handig om te weten:

- bouwjaar woning 1975;

- cv-verwarmd (bouwjaar 2009), kan ook verwarmd worden middels de houtkachel;

- 18 zonnepanelen zorgen voor de productie van ca. 5.000 kWh tot 5.500 kWh, zodat u qua elektrisch energieneutraal kunt wonen (in 2020 is 400 kWh per saldo terug geleverd);

- de woning beschikt over een moederhaard die tevens de radiatoren verwarmt;

- de erfpacht op het hoofdperceel is altoosdurend, zonder herziening van het bedrag (€ 2,75 per jaar);

- de erfpacht op het gedeelte waar de schuur gebouwd is eveneens altoosdurend en kan om de 10 jaar worden herzien;

- van de badkamer boven lekt de douche, zodat dit gedeelte door verkoper niet wordt gebruikt;

- er is krachtstroom aanwezig;

- de bestemming van perceel 395 is gemengd en de bestemming van perceel 853 is bedrijf, wat het ideaal maakt om wonen en werken te combineren.Onder meer de volgende zaken zijn sinds de bouw aangepast:

- dak vernieuwd en voorzien van isolatieplaten (1999);

- garage omgebouwd tot tuinkamer (2005);

- schuur is gebouwd in de periode 2012/2013;

- overkapping geplaatst in 2014;

- keuken is geplaatst in 2015;

- de zonnepanelen zijn in 2019 geplaatst (omvormer is in 2021 vernieuwd);

- meterkast is eveneens in 2019 geplaatst;

- de 2de badkamer op de begane grond is in 2021 in aanbouw.Nieuw-Buinen: een bijzonder dorp

Nieuw-Buinen is een veenkoloniaal dorp met ruim 5.000 inwoners. Het dorp ligt in het noordelijke deel van de gemeente Borger-Odoorn, in de provincie Drenthe. Het dorp is ontstaan door de drukke verveningsactiviteiten en de gunstige omstandigheden voor industrie en landbouw. Het kanalenstelsel leende zich goed voor het afvoeren van producten, zoals turf. Duitse kooplieden trokken naar het gebied en verscheepten hun glaswaren over de waterwegen. Langs de Monden ontstond woningbouw. In 1838 werd de eerste glasfabriek gesticht: het begin van de glasindustrie in Nieuw-Buinen, die in de negentiende eeuw gold als de belangrijkste industrie in Drenthe. In 1967 ging de laatste glasfabriek dicht. Nog steeds is landbouw belangrijk voor het dorp. De grond was en is uitermate geschikt voor de aardappelteelt.Nieuw-Buinen is een bijzonder dorp, waar de laatste jaren flink geïnvesteerd is in zowel de fysieke als de sociale infrastructuur. Het dorp beschikt over prima voorzieningen, zoals scholen, sportaccommodaties, een openluchtzwembad en een ijsbaan. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u onder meer terecht bij een bakkerij en een supermarkt (Aldi). Voor nog meer voorzieningen gaat u bijvoorbeeld naar Stadskanaal, vanuit Nieuw-Buinen binnen enkele autominuten bereikbaar. Tevens zijn er goede busverbindingen van en naar Stadskanaal, Borger en Assen.