onder bodBUINERVEEN
Zuiderstraat 31

€ 350.000,- k.k.


Buinerveen – Zuiderstraat 31

Vraagprijs: € 350.000,- k.k.Vrijstaand wonen in een woonboerderij in rust en ruimte, een eigen privébos en toch dichtbij voorzieningen? Deze woonplek biedt het u allemaal. U kunt zich hier grootgrondbezitter voelen op een kavel van maar liefst 6.434m² eigen grond.

Ook aan uw hobbyruimte is gedacht, deze vindt u naast de woning in een geïsoleerde loods (damwand) van ca. 65m². Meer ruimte vindt u onder de overkapping van ca. 17m².Benieuwd naar dit ruime geheel? Kom dan een kijkje nemen bij deze mooie woonplek en overtuig u zelf van de ruimte en privacy die dit geheel u te bieden heeft.Indeling:

Begane grond: achterentree/bijkeuken (ca. 11m²) met witgoedsluitingen, woonkeuken (ca. 33m²) met inbouwkeuken voorzien van apparatuur (gaskookplaat, afzuigkap en vaatwasser) en houtkachel, speel-/hobbykamer met tegelvloer (ca. 24m²), badkamer (ca. 6m²) met toilet, inloopdouche en wastafelmeubel, hal (ca. 16m²), slaapkamer (ca. 11,3m²) met laminaatvloer, slaapkamer (ca. 8,3m²) met laminaatvloer, voormalige badkamer in gebruik als bergkast (ca. 2,8m²), tussenhal (ca. 3,5m²), royale ouderslaapkamer (ca. 31,5m²), toilet (ca. 1,4m²) met fonteintje, woonkamer (ca. 36,5m²) met laminaatvloer en houtkachel en naastgelegen voormalige keuken (ca. 7,5m²).

Verdieping: zolderverdieping (ca. 68,5m²).Handig om te weten:

- bouwjaar 1905;

- het dak is vernieuwd in 2010 en voorzien van geïsoleerde dakpanplaten;

- badkamer is vernieuwd in 2014;

- de ouderslaapkamer is momenteel in tweeën verdeeld door een gipswand met doorgang. Hier is heel eenvoudig weer een grote slaapkamer van te maken maar is ook eenvoudig op te delen in 2 (royale) slaapkamers;

- de verdieping is nog geheel naar wens in te delen, hier kunnen meerdere slaapkamers worden gerealiseerd;

- in de brochure vindt u een rapport inzake de scheurvorming in de binnenwanden en achtergevel. De prijzen vermeld in deze offerte zijn echter niet meer actueel door gestegen grondstofprijzen;

- de damwandloods is gebouwd in 1998 en voorzien van wand- en dakisolatie;

- cv verwarmd (ATAG HR ketel, geplaatst in 2011);

- achter de woning ligt een eigen stuk bosgrond.VERKOPERS AAN HET WOORD:

Bijna 25 jaar geleden zijn we verliefd geworden op deze plek. De rust, de ruimte, het gevoel van vrijheid. Onze kinderen zijn hier opgegroeid en hebben vele uren gespeeld en hutten gebouwd in het bos. Maar er breekt voor ons een nieuwe fase aan en deze mooie plek en de woning worden te groot. Ondanks dat we al verbeteringen aan het huis hebben aangebracht, waaronder in 2010 een geheel nieuw dak, moet er nog wel wat gerenoveerd/verbouwd worden. Wij denken dat deze uitdaging de moeite waard is, want deze plek biedt zoveel mogelijkheden.

Er is veel wat wij gaan missen. Zoals de zonsopgang vanuit de keuken, de grote tulpenboom bij de vijver die in het voorjaar prachtig bloeit, de hertjes die over het land rennen en de enkeling die tot op het gras achter de vijver durft te komen. De rust die over je heen komt als je van een drukke dag thuiskomt.

Wij beseffen dat we nooit meer zo’n plek terugkrijgen maar tegelijkertijd voelen we ook dat het goed is en dat het tijd is voor een ander om ervan te genieten en er iets moois van te maken.

Jurrie en SandraOMGEVINGSINFO:

Buinerveen is een gezellig dorp met ca. 425 inwoners (1-1-2020). De woning is ca. 1 kilometer buiten de dorpskern gelegen. Een basisschool ligt eveneens op ca. 1,5 kilometer afstand van het huis evenals de sportvelden van de plaatselijke voetbalvereniging en de visvijver/schaatsbaan. Voor dagelijkse voorzieningen ligt Borger op ca. 7 km afstand, het uitgebreide centrum van Stadskanaal ligt op ca. 11 km. Grotere plaatsen als Emmen, Groningen en Assen zijn binnen 25 tot 35 (auto)minuten te bereiken.

Het veendorp heeft een andere vorm dan de andere nabijgelegen dorpen. Dit komt omdat het dorp niet is ontstaan langs een kanaal. De eerste vervening in het gebied vond plaats vanuit Buinen, waarbij het gebied per weg en niet per kanaal werd ontsloten. Haaks op dit oudste deel van het dorp werd later het kanaal vanaf Nieuw-Buinen doorgetrokken. Buinerveen bestaat daardoor uit twee haaks op elkaar staande straten met lintbebouwing.

Het dorp ligt aan de voet van de Hondsrug waar u een prachtig glooiend landschap vindt wat bosrijk is en plaatselijk onderbroken wordt door een heideveld.