koopNIEUW-BUINEN
Ranonkel 0 ong

€ 295.000,- vrij op naam


Nieuw-Buinen - Ranonkel

Koopsom v.a. € 295.000,- V.O.N.Gelegen op de locatie van de voormalige basisschool " Parkzicht" in een ruim opgezette wijk met veel groen, worden 8 halfvrijstaande woningen gerealiseerd onderverdeeld in 2 verschillende types.In de te downloaden brochure treft u de algemene stukken, aanvullende documentatie is via ons kantoor op te vragen.De woningen aan de Ranonkel betreffen het type " Plevier", alle woningen zijn gebouwd met een zeer hoge kwaliteit en met onderhoudsvriendelijke materialen waardoor het woongenot optimaal is. Alle woningen zijn geheel gasloos, voorzien van zonnepanelen en daarmee klaar voor de toekomst!Deze royale 2 onder 1 kapwoningen met standaard een garage hebben een ruime, lichte woonkamer, een open keuken, 3 slaapkamers (waarvan 1 met dakkapel) en een complete badkamer op de 1e verdieping. De zolder alwaar ook nog de mogelijkheid is voor een eventuele 4e slaapkamer bereik je met een vaste trap. De begane grond en de 1e verdieping zijn voorzien van vloerverwarming. Verwarmen vind plaats middels een warmtepomp en het geheel is optimaal geïsoleerd.Indeling: entree/hal met toilet en meterkast, straatgerichte woonkamer (ca. 25 m²), tuingerichte woonkeuken (ca. 16.7 m²), buitenom is de aangebouwde garage bereikbaar (ca. 14.5 m²). De trapopgang bevindt zich tussen woonkamer en keuken en zal worden afgetimmerd waardoor er een handige trapkast ontstaat.

1e verdieping: overloop met 3 slaapkamers (resp. ca. 15.8 m², 10.3 m²  en 9 m²), badkamer (ca. 5.2 m²) welke is voorzien van ligbad, douchehoek, wandcloset en wastafel.

2e verdieping: middels vaste trap bereikbaar zolderruimte.Ranonkel 1 - Perceelsgrootte ca. 286 m² - Koopsom € 297.500,- V.O.N.

Ranonkel 3 - Perceelsgrootte ca. 273 m² - Koopsom € 295.000,- V.O.N.

Ranonkel 5 - Perceelsgrootte ca. 273 m² - Koopsom € 295.000,- V.O.N.

Ranonkel 7 - Perceelsgrootte ca. 286 m² - Koopsom € 297.500,- V.O.N.OPTIONEEL LEVENSLOOP: is het mogelijk om het type Plevier levensloopbestendig uit te voeren (zie tekening).

In dit geval komt er op de plaats van de garage een slaapkamer (ca. 17.6 m²) welke bereikbaar is vanuit de keuken en een binnendoor kent naar de badkamer (ca. 4.3 m²) welke is voorzien van douchehoek, wastafel en een wandcloset. Tevens is er in deze opzet gekozen voor een bijkeuken met achterentree. Buitenom bereikbaar is voorts nog een handige schuur/berging aangebouwd.

In afwijking op het standaard model Plevier vervalt de dakkapel en de badkamer op de 1e verdieping, dit zal ingericht worden als een berging.Overige informatie:

- VDM woningen houtskelet bouwsysteem;

- Gemetselde (ongeïsoleerde garage);

- Fraai metselwerk voorzien van donkere voeg;

- Houtenkozijnen voorzien van HR++- beglazing;

- Verwarmd middels warmtepomp (luchtwater warmtepomp);

- Vloerverwarming als hoofdverwarming begane grond en 1e verdieping;

- Inclusief sanitair en tegelwerk in badkamer en toilet;

- Inclusief dakkapel;

- Zonnepanelen op het dak.* in tegenstelling tot de basiskenmerken welke vermeld zijn op Funda wordt de basiswoning uitgevoerd met 3 slaapkamers op de verdieping. De 4e slaapkamer op de 2e verdieping en/of de levensloopbestendige variant zijn optioneel.Omgevingsinfo:

Nieuw-Buinen: een bijzonder dorp

Nieuw-Buinen is een veenkoloniaal dorp met ruim 5.000 inwoners. Het dorp ligt in het noordelijke deel van de gemeente Borger-Odoorn, in de provincie Drenthe. Het dorp is ontstaan door de drukke verveningsactiviteiten en de gunstige omstandigheden voor industrie en landbouw. Het kanalenstelsel leende zich goed voor het afvoeren van producten, zoals turf. Duitse kooplieden trokken naar het gebied en verscheepten hun glaswaren over de waterwegen. Langs de Monden ontstond woningbouw. In 1838 werd de eerste glasfabriek gesticht: het begin van de glasindustrie in Nieuw-Buinen, die in de negentiende eeuw gold als de belangrijkste industrie in Drenthe. In 1967 ging de laatste glasfabriek dicht. Nog steeds is landbouw belangrijk voor het dorp. De grond was en is uitermate geschikt voor de aardappelteelt.Nieuw-Buinen is een bijzonder dorp, waar de laatste jaren flink geïnvesteerd is in zowel de fysieke als de sociale infrastructuur. Het dorp beschikt over prima voorzieningen, zoals scholen, sportaccommodaties, een openluchtzwembad en een ijsbaan. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u onder meer terecht bij een bakkerij, een slagerij en een buurtsuper. Voor nog meer voorzieningen gaat u bijvoorbeeld naar Stadskanaal, vanuit Nieuw-Buinen binnen enkele autominuten bereikbaar. Tevens zijn er goede busverbindingen van en naar Stadskanaal, Borger en Assen.