verkochtDROUWENERMOND
Zuiderdiep 199

€ 209.500,- k.k.


Drouwenermond - Zuiderdiep 199

Vraagprijs: € 209.500,- k.k.Sfeervol wonen met de natuur in uw achtertuin en op loop-/fietsafstand van het centrum van Stadskanaal met al haar voorzieningen?Grijp dan nu uw kans en maak een afspraak bij deze nette HALFVRIJSTAANDE woning gelegen een heerlijk ruime kavel van 922 m² eigen grond en met toegang tot het achtergelegen "Knoesterbos".De woning kent op de verdieping 2 slaapkamers en van de huidige eetkamer is een 3e slaapkamer te maken.

Huidige eigenaar heeft de woning vanaf 2011 gerenoveerd tot het prachtige geheel welke wij nu mogen aanbieden.Indeling:

Begane grond: achterentree met bijkeuken en toilet ( wandcloset), semi-open keuken (ca. 16.9 m²) met inbouwkeuken met diverse apparatuur, gezellige woonkamer (ca. 18.2 m²) met houtkachel, balkenplafond en trapopgang, tussenportaal met toegang tot kelder, slaapkamer (ca. 11.2 m²) welke thans in gebruik is als eetkamer.

Verdieping: overloop, 2 slaapkamers (resp. ca. 10.4 m² en 10 m², badkamer (ca. 7 m²) voorzien van wastafelmeubel, douchecabine en wandcloset.Handig om te weten:

- Bouwjaar 1907, vanaf 2011 in eigen beheer verbouwd/gerenoveerd: o.a. nieuwe dakpannen, dakkapellen geplaatst, gevels gereinigd en opnieuw gevoegd, overkapping achter de woning geplaatst, tuinkamer gerealiseerd, keuken vernieuwd, sanitair ( badkamer en toilet) vernieuwd, wand- en vloerafwerking, waterontharder geplaatst.

- Voorzien van dak- en gevelisolatie;

- door het hele huis voorzet wanden gereageerd;

- Verwarmd middels CV ( Intergas, bouwjaar 2014, eigendom);

- nagenoeg geheel ( op 1 ruit na) voorzien van isolerende beglazing;

- Stenen garage ( 30 m², 4.8 m¹ x 6.28 m¹);

- Echte eye-catcher is de sfeervolle tuinkamer (ca. 20.8 m², 6.1 m¹ x 3.4m¹).Omgevingsinformatie:

Drouwenermond is een klein dorp gelegen in een van de “Drentse Monden” tussen Nieuw-Buinen en Gasselternijveen en staat haaks op het “Stadskanaal”. Voorheen lag er in het dorp eveneens een kanaal (“mond”) welke uitkwam in het voornoemde Stadskanaal.

Het dorp Drouwenermond laat zich omschrijven als een typisch lintdorp en is gelegen op korte afstand van het centrum van Stadskanaal met een uitgebreid voorzieningenniveau (o.a. winkelcentrum, ziekenhuis, theater en bioscoop). Stadskanaal kent prima busverbindingen naar Assen, Groningen en Emmen.