verkochtVALTHE
Hoofdstraat 57

€ 295.000,- k.k.


Valthe – Hoofdstraat 57

Vraagprijs: € 295.000,- k.k.Na bijna een eeuw als kerk te hebben gediend vraagt dit charmante kerkgebouw om een nieuwe gebruiker met een nieuwe bestemming. Bent u de nieuwe gebruiker of toekomstige bewoner van dit prachtige plekje midden in de dorpskern van Valthe? Kom dan een kijkje nemen en overtuig u zelf van de mogelijkheden dit dit goed onderhouden geheel u te bieden heeft!Midden in de dorpskern van het lommerrijke Hondsrugdorp Valthe ligt dit charmante kerkgebouw.

Het geheel is gelegen op een kavel van 748m² eigen grond. Het perceel is ontsloten zowel aan de Hoofstraat als aan de Hol-Esstraat.Er is met de gemeente Borger-Odoorn een vooroverleg aangevraagd met het verzoek om te kunnen komen tot een woonbestemming voor 2 zelfstandige woningen. De gemeente heeft aangegeven hierover te willen meedenken. Als antwoord op het verzoek voor een vooroverleg heeft de gemeente aangegeven pas tot een oordeel te kunnen komen als er een bouwplan wordt ingediend.

De verkopende partij wil dat graag aan u als potentiële koper over laten zodat u naar eigen inzicht een mogelijk nieuwe invulling aan dit mooie gebouw kunt geven.De huidige bestemming is maatschappelijk. In het bestemmingsplan wordt deze bestemming als volgt omschreven:

De voor 'Maatschappelijk' aangewezen gronden zijn bestemd voor:

a. educatieve doeleinden, waaronder begrepen bijvoorbeeld een school, een peuterspeelzaal, kinderopvang en naar de aard daarmee gelijk te stellen voorzieningen, religieuze, sociaal-culturele voorzieningen, zoals een dorpshuis, sociaal-medische voorzieningen en publieksgerichte dienstverlening;

b. een zorgwoning, ter plaatse van de aanduiding 'zorgwoning';

c. zorgappartementen, ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van maatschappelijk - zorgappartementen';

d. een zorgboerderij, ter plaatse van de aanduiding 'zorgboerderij';

e. en zorg- en logeerboerderij, ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van maatschappelijk - zorg- en logeerboerderij';

de instandhouding van de bestaande karakteristieke hoofdvorm ter plaatse van de aanduiding 'karakteristiek';

Voor deze locatie is sub a van toepassing.Het hoofdgebouw van de kerk is gebouwd in 1937 en de voorgevel is aangemerkt als karakteristiek in het bestemmingsplan.

In 1996 is de kerk vergroot en verbouwd door de aanbouw van een zalencomplex.De indeling is als volgt:

begane grond: hal (ca. 14m²) met trapopgang, kerkzaal (ca. 88m²), hal (ca. 25m²), 2 toiletten, cv-ruimte, keuken (ca. 8m²), 3 vergaderzalen (respectievelijk ca. 47m², 22m² en 22m²).

Verdieping: bergruimte.Handig om te weten:

- Centraal verwarmd middels 2 cv-ketels (beiden van Remeha, bouwjaren respectievelijk 2009 en 2016);

- Het geheel is in keurige staat van onderhoud en nagenoeg geheel voorzien van kunststofkozijnen met isolatieglas.Omgevingsinformatie:

Het historische zanddorp Valthe ligt op de Drentse Hondsrug in de gemeente Borger-Odoorn en telt ca. 1250 inwoners. Het dorp heeft een rijk en actief verenigingsleven. Het dorp beschikt over een basisschool, een bakker en diverse restaurants. Een supermarkt en diverse winkels zijn te vinden op (ca. 3 km) afstand in het naburige Odoorn. Voor een uitgebreid winkelaanbod kunt u terecht in Emmen (ca. 7 km).

In de nabijheid van de kerk vindt u de kenmerkende Drentse natuur met bossen en heidevelden voorzien van diverse fiets-, wandel- en ruiterpaden.