verkochtBUINERVEEN
Zuiderstraat 2

€ 242.500,- k.k.


Buinerveen - Zuiderstraat 2

Vraagprijs: € 242.500,- k.k.Houdt u van karakteristiek vrijstaand wonen? Spreekt de levendigheid van komend en gaand verkeer u aan en bent u handig genoeg om een 100-jarige woning het onderhoud te geven die deze woning nodig heeft? Kom dan een kijkje nemen bij deze woning en overtuig u zelf van de ruimte en de markante ligging midden in de dorpskern! Het geheel is gelegen op een kavel van 800m² eigen grond.Indeling:

Begane grond: hal (ca. 9m²), woonkamer (ca. 50,7m²) met open keuken voorzien van apparatuur (gaskookplaat, elektrische oven, koeler, afzuigkap en vaatwasser), slaapkamer (voormalige opkamer, ca. 8,7m²), slaapkamer (ca. 14,6m²) met vaste kasten, bijkeuken (ca. 6,6m²) met tegelvloer en wastafel, toilet met fonteintje, badkamer (ca. 10,5m²) met witgoedaansluitingen, wastafel, douchecabine en ligbad, inpandige berging (ca. 27m²), inpandige garage/berging (ca. 69m²).

Verdieping: overloop (ca. 8,5m²), zolderberging (ca. 10,6m²), slaapkamer (ca. 10,6m²), slaapkamer (ca. 10,4m²) en slaapkamer (ca. 18,2m²).Handig om te weten:

- CV-verwarmd middels radiatoren (HR-combiketel bouwjaar 2020);

- Deels isolatieglas (begane grond);

- Voor deze woning zijn we op zoek naar een kandidaat-koper die geen volledige financiering nodig heeft omdat de huidige bedrijfsbestemming een financiering van 80% van de te taxeren marktwaarde toelaat;

- Er wordt momenteel gebruik gemaakt van een deel van de grond van de buren (oorspronkelijk hoorde de achtergelegen bedrijfshal bij de woning) met de huidige eigenaar zijn hierover afspraken gemaakt. De woning wordt dan ook geleverd met dit gedeelte grond (de erfafscheiding zal ca. 2,91 meter vanaf de zijgevel van het naastgelegen bedrijfsgedeelte getrokken worden).Omgevingsinfo:

Buinerveen is een gezellig dorp met ca. 425 inwoners (1-1-2020). De woning is nabij de dorpskern gelegen. Een basisschool ligt op korte afstand van het huis evenals de sportvelden van de plaatselijke voetbalvereniging. Voor dagelijkse voorzieningen ligt Borger op ca. 7 km verder en is de supermarkt in Nieuw-Buinen op ca. 9 km gelegen, het uitgebreide centrum van Stadskanaal ligt op ca. 11 km. Grotere plaatsen als Emmen, Groningen en Assen zijn binnen 25 tot 35 (auto)minuten te bereiken.

Het veendorp heeft een andere vorm dan de andere nabijgelegen dorpen. Dit komt omdat het dorp niet is ontstaan langs een kanaal. De eerste vervening in het gebied vond plaats vanuit Buinen, waarbij het gebied per weg en niet per kanaal werd ontsloten. Haaks op dit oudste deel van het dorp werd later het kanaal vanaf Nieuw-Buinen doorgetrokken. Buinerveen bestaat daardoor uit twee haaks op elkaar staande straten met lintbebouwing.

Het dorp ligt aan de voet van de Hondsrug waar u een prachtig glooiend landschap vindt wat bosrijk is en plaatselijk onderbroken wordt door een heideveld.