verkochtNIEUW-BUINEN
Veenmoslaan 39

€ 275.000,- k.k.


Nieuw-Buinen – Veenmoslaan 39

Vraagprijs: € 275.000,- k.k.Mooi gelegen en netjes onderhouden halfvrijstaand woonhuis (type 2 onder 1 kap) met aangebouwde bijkeuken/berging. Het geheel is gelegen op een perceel van 380m² eigen grond in de gewilde woonwijk "Veenlanden" nabij voorzieningen en beschikt over 3 slaapkamers met mogelijkheden voor een 4e en wellicht 5e slaapkamer op de 2e verdieping.Indeling:

Begane grond: entree/hal met trapopgang en toilet (wandcloset met fontein), royale L-vormige woonkamer (ca. 44.6m²) met open keuken v.v. inbouwkeuken in hoekopstelling, bijkeuken/berging met achterentree en binnendoor naar de aangebouwde garage.

1e Verdieping: overloop, 3 slaapkamers (resp. ca. 12.4m², 10.9m² en 10.9m²), badkamer (ca. 7m²) met ligbad, douchecabine, wandcloset en wastafelmeubel.

2e Verdieping: via de vaste trap bereikbare zolderverdieping welke nog vrij in te delen is en alwaar zich de CV-opstelling bevindt.Overige informatie:

- Bouwjaar 1999;

- Voorzien van dak-, gevel- en vloerisolatie alsmede isolerende beglazing (keukenraam beneden verdieping is nieuwe HR++ beglazing aangebracht);

- Verwarmd middels CV (Intergas bouwjaar ca. 2015)

- Garage is groot ca. 15.9m² (binnenmaats 2.75m¹ breed en 5,65m¹ diep) en in 2020 voorzien van een nieuwe garagedeur;

- De keuken beschikt over: gaskookplaat, afzuiging, combimagnetron, koelkast en een in 2017 geplaatste vaatwasser;

- Voorzien van kunststof goten;

- In 2020 is de tuin aangepakt en voorzien van een prachtige kunststof schuur met overkapping;

- De woning is in 2020 binnen geschilderd en er zijn rolluiken geplaatst, tevens is op de 1e verdieping HR++beglazing aangebracht;

- Op de begane grond zijn er (behoudens deur naar de garage) nieuwe binnendeuren aangebracht.

Nieuw-Buinen: een bijzonder dorp

Nieuw-Buinen is een veenkoloniaal dorp met ruim 5.000 inwoners. Het dorp ligt in het noordelijke deel van de gemeente Borger-Odoorn, in de provincie Drenthe. Het dorp is ontstaan door de drukke verveningsactiviteiten en de gunstige omstandigheden voor industrie en landbouw. Het kanalenstelsel leende zich goed voor het afvoeren van producten, zoals turf. Duitse kooplieden trokken naar het gebied en verscheepten hun glaswaren over de waterwegen. Langs de Monden ontstond woningbouw. In 1838 werd de eerste glasfabriek gesticht: het begin van de glasindustrie in Nieuw-Buinen, die in de negentiende eeuw gold als de belangrijkste industrie in Drenthe. In 1967 ging de laatste glasfabriek dicht. Nog steeds is landbouw belangrijk voor het dorp. De grond was en is uitermate geschikt voor de aardappelteelt.Nieuw-Buinen is een bijzonder dorp, waar de laatste jaren flink geïnvesteerd is in zowel de fysieke als de sociale infrastructuur. Het dorp beschikt over prima voorzieningen, zoals scholen, sportaccommodaties, een openluchtzwembad en een ijsbaan. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u onder meer terecht bij een bakkerij, een slagerij en een buurtsuper. Voor nog meer voorzieningen gaat u bijvoorbeeld naar Stadskanaal, vanuit Nieuw-Buinen binnen enkele autominuten bereikbaar. Tevens zijn er goede busverbindingen van en naar Stadskanaal, Borger en Assen.Interesse?

Is uw interesse gewekt? Maak gerust een geheel vrijblijvende afspraak voor een bezichtiging. Het team van Wim Stuursma Makelaardij uit Borger staat voor u klaar om u alles te vertellen over deze fijne gezinswoning!