koopBUINEN
Polakkers 34

€ 450.000,- k.k.


Buinen – Polakkers 34

Vraagprijs: € 450.000,- k.k.Op zoek naar een vrij gelegen, luxe, levensloopbestendig, ruim vrijstaand huis met veel wooncomfort op fraaie locatie aan een bosstrook gelegen? Kom dan kijken bij deze woning en overtuig u van de ruimte, de daglichttoetreding en de riante leefkelder onder dit huis.Het huis is in 1978 gebouwd en in 2003, 2010 en 2016 gemoderniseerd, geïsoleerd en vergroot. Het geheel is gelegen op een ruime kavel van ca. 700m², waarvan 567m² in eigendom is. Buinen is een fraai Hondsrugdorp, welke gebruik maakt van de ruime voorzieningen van Borger, op ca. 3km gelegen.Aan de rand van de woonomgeving gelegen een royaal vrijstaand huis met riante kelder, inpandige garage/berging, vrijstaande houten schuur en een haardhout-overkapping en tuin.Indeling:

Onderverdieping:

zeer ruime kelder (ca. 80m²) op stahoogte die multifunctioneel te gebruiken is. Momenteel in gebruik als hobby-, speel-, tv- en bergruimte. Tevens voorzien van een extra wijnkelder.Begane grond:

via een ruime hal met vide en Portugese tegels bereikt u de lichte woonkamer (ca. 46m²) met vaste houten parketvloer, houtkachel en schuifpui. De woonkamer heeft een open doorgang naar een moderne complete woonkeuken (ca. 17m²) met ook een Portugese vloer en is voorzien van alle gemakken met o.a. een quooker. Vervolgens komt u in de ruime bijkeuken (ca. 10m²) met tegelvloer en vaste kast, de tussenruimte is voorzien van wastafel. Deze ruimte was eerder in gebruik als doucheruimte en is, door de aanwezige leidingen, ook eenvoudig weer als zodanig te gebruiken. Via de tussenruimte komt u in het kantoor/televisiekamer (ca. 19m²), deze kamer is oorspronkelijk als tuin-/slaapkamer gerealiseerd. Via de bijkeuken bereikt u tevens de garage/berging met witgoedaansluitingen. Het moderne toilet met luxe wandcloset (Geberit douchetoilet) en hoekfontein bereikt u vanuit de centrale hal.Verdieping:

middels een ruime overloop bereikt u hier de volgende ruimtes: slaapkamer (ca. 8m²) met balkon, slaapkamer (ca. 11m²) met balkon (ca. 5m²), slaapkamer (ca. 11m²), moderne badkamer met wandcloset, douchecabine en wastafelmeubel, vervolgens bereikt u de oudervleugel:

Via een kleedkamer (ca. 14,8m²) voorzien van op maat gemaakte kledingkasten komt u in de masterbedroom. Deze zeer ruime slaapkamer is voorzien van een grote dakkapel. De grootte wordt nog extra benadrukt door de fraaie daglichttoetreding. Deze masterbedroom is voorzien van een eigen badkamer en een 2-persoons sauna.Handig om te weten:

- Er is veel daglichttoetreding en alle ruimten komen mede daardoor ruim over. Zo heeft de living ramen naar alle windrichtingen;

- De praktische bruikbare kelder, is buitenom bereikbaar en is een absolute meerwaarde van het huis;

- Het huis is nauwgezet onderhouden en door de vele verbouwingen die hebben plaatsgevonden voorzien van eigentijds sanitair, keuken, wand-, plafond- en vloerafwerking;

- Centraal verwarmd middels een heteluchtverwarmingssysteem (Brink Allure HR ketel, bouwjaar 2003);

- De vrije ligging aan de bosstrook biedt veel privacy en een fijne geborgenheid;

- De tuin is ruim en zonnig georiënteerd en herbergt eveneens een houten schuur;

- Het geheel is gelegen op een ruime kavel van ca. 700m², waarvan 567m² in eigendom. De tuin ligt gedeeltelijk op gemeentegrond. Dat komt door een natuurlijke erfafscheiding van een houtwal en met name hoogteverschil. Een situatie die is ontstaan bij de bouw in 1978;

- Er is naast de kelder veel praktische bergruimte te vinden in de garage/berging (lang 5,42m en breed 4m) en in de houten schuur (ca. 9m²).

- De woning is voorzien van 26 zonnepanelen op het zuiden gesitueerd en ligt op 16 meter boven NAP. Kortom de woning is grotendeels voorbereid op klimaatverandering;

- Er is een waterontharder gemonteerd, zodat u nauwelijks kalkresten heeft.De verkoper heeft de volgende zaken voor u aangepakt:

2003: keuken vernieuwd en oudervleugel gerealiseerd;

2010: verdieping van het woonhuis geheel gestript, opnieuw opgebouwd en tevens geïsoleerd;

2014: 26 zonnepanelen laten leggen, deze produceren ca. 5.500 kWh per jaar;

2016: toilet en één badkamer geheel vernieuwd, toilet is voorzien van een Geberit douchetoilet;

Persoonlijk bericht van de verkoper:We hebben 21 jaar met heel veel plezier in dit huis gewoond. Vanuit de stad Groningen waren we destijds niet op zoek naar een romantisch boerderijtje op idyllisch plekje, maar zochten we een woning die groot, praktisch en comfortabel moest zijn. Dat is met deze woning helemaal gelukt. Een fijn en veilig huis in een vrolijk dorp met voldoende goede voorzieningen in de directe nabijheid.De gemoedelijkheid van deze omgeving, de prachtige natuur en in de verre omtrek geen stoplichten, daar wordt een mens gelukkig van. Dat gunnen we de volgende eigenaren van dit huis ook.Familie Hiddink

Omgevingsinformatie:

Buinen ligt midden in de rustgevende natuur van het Drentse Hondsruglandschap die zich kenmerkt door fraaie glooiingen, bos en heide. Ook voor cultuur bent in Buinen op de juiste plaats: in de omgeving vindt u vele hunebedden. Daarnaast beschikt het nabijgelegen Borger (ligt op ca. 3 km) over uitgebreide (dagelijkse) voorzieningen waaronder diverse winkels, supermarkten, horeca, basis- en voortgezet onderwijs, bibliotheek, subtropisch zwembad, het Hunebedcentrum, etc. Daarnaast zijn er uitstekende busverbindingen naar Groningen, Stadskanaal, Emmen en Assen.