verkochtNIEUW-BUINEN
Floralaan 1

€ 219.500,- k.k.


Nieuw-Buinen – Floralaan 1

Vraagprijs: € 219.500,- k.k.Op zoek naar een woning met ruime slaapkamer en moderne badkamer op de begane grond en wilt u graag op een mooie hoekkavel wonen vlakbij alle voorzieningen en uitvalswegen? Kom dan kijken bij deze woning en overtuig u van de kwaliteit die dit halfvrijstaande woonhuis u kan bieden!Op fraaie hoekkavel gelegen een halfvrijstaande woning met aangebouwde garage/berging, bijkeuken en slaap- en badkamer op de begane grond. De prima aangelegde en keurig onderhouden tuin biedt naast veel privacy ook ruimte aan een houten tuinhuis. Het geheel is gelegen op 383m² eigen grond en grenst aan de achterzijde aan een bosstrookje.

Door de vrije ruimte naast het huis heeft u de beleving van vrijstaand wonen.Indeling:

Begane grond: hal (ca. 4m²), modern toilet met wandcloset en fonteintje, woonkamer (ca. 36,4m²) met laminaatvloer, open keuken voorzien van complete inbouwkeuken (o.a. v.v. kookplaat, afzuigkap, oven, combioven, koeler en vaatwasser), bijkeuken (ca. 7,6m²) met tegelvloer en tuindeur, tussenhal (ca. 4,4m²), badkamer (ca. 5,8m²) met wandcloset, wastafelmeubel en inloopdouche met massagepaneel, slaapkamer (ca. 18,5m²) met 4-deurs schuifwandkast en schuifdeuren.

1e Verdieping: overloop, slaapkamer (ca. 7,6m²) met inloopkast/berging (ca. 3,4m²), slaapkamer (ca. 12,3m²) met laminaatvloer, slaapkamer (ca. 7,5m²) en badkamer met ligbad en wastafelmeubel.

2e Verdieping (via vlizotrap bereikbaar): zolderruimte (ca. 6m², hoogte 1,76m).Handig om te weten:

- Bouwjaar 1985;

- Keuken vernieuwd in 2002 en uitgebreid in 2007;

- Badkamer begane grond vernieuwd en vergroot in 2011;

- CV-ketel leaseketel (12,5 jaar contract via Essent);

- De garage/berging (ca. 23,63m²) is inpandig bereikbaar (lengte 5,64m bij breedte 4,19m);

- Prettig licht huis in prima staat van onderhoud op vrije hoekkavel gelegen!Omgevingsinfo:

Nieuw-Buinen: een prettig dorp.

Nieuw-Buinen is een veenkoloniaal dorp met ruim 5.000 inwoners. Het dorp ligt in het noordelijke deel van de gemeente Borger-Odoorn, in de provincie Drenthe. Het dorp is ontstaan door de drukke verveningsactiviteiten en de gunstige omstandigheden voor industrie en landbouw. Het kanalenstelsel leende zich goed voor het afvoeren van producten, zoals turf. Duitse kooplieden trokken naar het gebied en verscheepten hun glaswaren over de waterwegen. Langs de Monden ontstond woningbouw. In 1838 werd de eerste glasfabriek gesticht: het begin van de glasindustrie in Nieuw-Buinen, die in de negentiende eeuw gold als de belangrijkste industrie in Drenthe. In 1967 ging de laatste glasfabriek dicht. Nog steeds is landbouw belangrijk voor het dorp. De grond was en is uitermate geschikt voor de aardappelteelt.

Nieuw-Buinen is een dorp, waar de laatste jaren flink geïnvesteerd is in zowel de fysieke als de sociale infrastructuur. Het dorp beschikt over prima voorzieningen, zoals scholen, sportaccommodaties, een openluchtzwembad en een ijsbaan. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u onder meer terecht bij een bakkerij, een slagerij en een buurtsuper. Voor nog meer voorzieningen gaat u bijvoorbeeld naar Stadskanaal, vanuit Nieuw-Buinen binnen enkele autominuten bereikbaar. Tevens zijn er goede busverbindingen van en naar Stadskanaal, Borger en Assen.