verkocht onder voorbehoud1E EXLOERMOND
1e Exloermond 76

€ 350.000,- k.k.


1e Exloërmond - 1e Exloërmond 76

Vraagprijs: € 350.000,- k.k.Zoekt u rust en ruimte voor uw dierenhobby (ruim perceel van 9.200m² eigen grond) of uw bedrijf (ruime vrijstaande schuur van ca. 431m²)? En wilt u graag wonen in een karakteristieke vrijstaande woonboerderij in een rustige landelijke omgeving?

Kom langs tijdens ons open huis en overtuig uzelf van de vele mogelijkheden die deze boerderij kan bieden.Deze statige boerderij is onder architectuur gebouwd rond 1910. Eind jaren ’80 is de woning verbouwd. Het woongedeelte bevindt zich bijna volledig op de begane grond, is keurig bewoond en kent ruime vertrekken. Aan de voorzijde van het woongedeelte bevindt zich de salon die nog volledig in originele staat is met plafondornamenten, binnenluiken, een schouw en wand- en vloerafwerking. De indeling van de boerderij biedt veel mogelijkheden. Denk aan paarden bij huis, wonen/werken aan huis, zorgboerderij, slapen & baden op de begane grond en eventueel ‘kangoeroebewoning’.Indeling begane grond:

Hoofdentree met prachtige originele voordeur met aansluitend de salon in originele staat – T-vormige hal met zij-entree – kelder – slaapkamer met vaste kast – slaapkamer met laminaatvloer en vaste kasten – badkamer met ligbad, douche, toilet en wastafel – ruime woonkamer – woonkeuken met keurige inbouwkeuken voorzien van inbouwapparatuur (gaskookplaat, afzuigkap, koelkast en oven) – kelderkast – achterhal – tweede toilet – bijkeuken met wasmachine aansluiting – voormalig koeienstal – de deel (ca. 162m²) met afgescheiden aardappelbewaarplaats/inpandige berging.Indeling 1e verdieping:

Overloop – slaapkamer met vaste kasten en balkon – hobbykamer.De schuur en bijgebouw:

Op het terrein staan verder nog twee bijgebouwen. Een grote vrijstaande stenen schuur (ca. 461m²) met een inpandige berging met eigen toegang (garagebox). De schuur met boogspanten heeft naast 2 ‘loop’deuren nog 2 grote houten toegangsdeuren en is gedekt met golfplaten.

Het tweede bijgebouw grenst aan het weiland en kent alleen nog een funderingsvloer en muren. Dit gebouw biedt diverse mogelijkheden voor bijvoorbeeld het maken van een stal voor paarden of kleinvee, garage of berging.Handig om te weten:

- Gezellig sfeervol geheel. Bijzonder detail is de origineel bewaarde salon;

- Centrale verwarming (Intergas HR combiketel uit 2011);

- Veel bergruimte in de boerderij waardoor het woongedeelte makkelijk uit te breiden is;

- De inpandige deel biedt veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld voor het stallen van dieren;

- De ruime vrijstaande schuur biedt veel mogelijkheden en is voor vele doeleinden geschikt (het stallen van dieren,

bedrijf aan huis, caravanstalling, etc);

- Het geheel bevindt zich op een royaal perceel met rondom veel ruimte en weids uitzicht.Omgevingsinformatie:

Eerste Exloërmond is een klein Drents dorp in de gemeente Borger-Odoorn met ca. 400 inwoners. Het dorp kenmerkt zich door lintbebouwing en landelijke vergezichten. In de directe nabijheid vindt u onder andere prachtige natuur; Exloo, Borger. Het dorp ligt nabij plaatsen als Musselkanaal en Stadskanaal voor de dagelijkse benodigdheden. De grote winkelcentra vindt u in Emmen, Assen en Groningen.