koop



GASSELTE
Houtvester Jansenweg 6

€ 795.000,- k.k.


Gasselte - Houtvester Jansenweg 6
Vraagprijs: € 795.000,- k.k.

Altijd al uw eigen landgoed willen hebben? Dan is dit uw kans!

Op unieke locatie grenzend aan boswachterij Gieten ligt landgoed Jahomi. Omgeven door een heldere compositie van bospercelen, lanen en grazige weides ligt ter midden van het landgoed à 11.2960m² (ruim 11 hectare!) een onder architectuur gebouwd, royaal vrijstaand landhuis (type bungalow). De bungalow is gebouwd in 2002 en ontworpen als scheidingselement, "een muur in het landschap". Vanuit de open weide gezien begeeft het wonen zich achter deze muur, de serre breekt daar doorheen als een schakel tussen twee sferen. De bungalow heeft een prachtige overdekte entree en een fraaie lichtstraat die door de gehele woning heen loopt. De woning heeft aan de voorzijde een royale living en open verbinding naar de slaapvleugel, het garage gedeelte is aan de achterzijde gesitueerd. Het geheel is qua elektriciteit energieneutraal door de productiemogelijkheid van ca. 8.500kWh per jaar middels 36 zonnepanelen.

Indeling landhuis:
Begane grond (geheel voorzien van leisteenvloeren met vloerverwarming en fraaie lichtstraat): hal (ca. 9m²) met garderobenis, toilet met wandcloset en fonteintje, woonkamer (ca. 86m²) met lichtstraat naar de zitkuil bestaande uit een fraaie serre-aanbouw (ca. 37m²) met licht gebogen pui, haardpartij (hout), schitterend uitzicht over het bos en veld, tuindeur, open keuken met massief eiken inbouwkeuken voorzien van apparatuur (o.a. inductiekookplaat, afzuigkap, vaatwasser, elektrische oven, koeler en magnetron), open verbinding naar de hal (ca. 17.6m²) voorzien van inloopkast (ca. 1.3m²), bijkeuken (ca. 5,8m²) met witgoedaansluitingen en tuindeur, slaapkamer (ca. 24.4m²) met tuindeur en inpandig bereikbare badkamer (ca. 7.5m²) met douchecabine, wastafelmeubel, wandcloset en sauna, gastenbadkamer (ca. 3.9m²) met wandcloset, wastafel en ligbad voorzien van doucheschermen, 2 slaapkamers (beiden ca. 11.5m²), slaapkamer met tuindeur en extra keukenopstelling (ca. 11m²) voorzien van losse koeler en magnetron, techniekruimte (ca. 4.3m²) en garage/berging (ca. 22.8m²) voorzien van elektrische deur.

Bijgebouwen:
Op het landgoed treft u naar het huis nog diverse bijgebouwen waaronder vrijstaande damwandprofielloodsen voorzien van schuren en stallen alsmede een schaapskooi. Vanuit hier zou een eigen schaapskudde het landgoed over kunnen trekken om in het onderhoud te kunnen voorzien.

Landgoed:
Doordat het geheel is bestemd als Landgoed zijn de bossen vrij te betreden voor bezoekers. Mocht u een carrière als gids ambiëren dat geeft dit landgoed u de kans natuurliefhebbers rond te leiden. Ook de recreatieliefhebber wordt op zijn wenken bediend, de recreatieplassen "het Nije Hemelriek" en "Het Gasselterveld" bevinden zich namelijk op loopafstand van de geheel.

Gastenverblijf:
Als gastenverblijf kan een aangrenzend perceel grond met daarop een vrijstaande recreatiewoning worden bijgekocht. Deze is uitstekend te gebruiken als gastenverblijf of als kangoeroewoning. De woning beschikt over 2 slaapkamer en speelse living met open keuken.

Geschiedenis:
Wat dit landgoed uniek maakt is de rijke geschiedenis van de locatie. De ijstijden hebben het landschap gevormd en een grote schat aan talrijke stenen over het landgoed verspreid. Zo sloegen de rendierjagers er ooit hun kamp op en werd er ten tijde van de trechterbekercultuur op het landgoed een heuse grafheuvel aangelegd. De bewoners van het gebied hebben door de eeuwen heen door het gebruik van wagens en/of koetsen een heuse karrenspoor achtergelaten, welke vandaag de dag nog steeds waarneembaar is.

Subsidieregeling Natura2000:
Bij de woning is het mogelijk de SN-subsidies over te nemen. Dit is een vergoeding voor de waardedaling van landbouwgrond naar bosgrond. Gedurende 30 jaar is voor totaal 8.15.55ha. vanaf het jaar 2000 door de RVO een toezegging gedaan voor uitbetaling van circa € 9.500,- op jaarbasis tot het eindjaar 2030 (wordt jaarlijks geïndexeerd). De totale oppervlakte is 11.29.60ha, een deel daarvan is niet aangeplant met bosplantsoen, dit zijn onder andere de ondergrond van de woning, tuin en paden. Bij de entree ligt tevens een bestaand bosperceel van 0.96.80 ha. Mocht een potentiële koper deze vergoeding kunnen en willen overnemen dan kan dat, de vergoeding (voor de restende jaren) wordt dan contant gemaakt, de vraagprijs van het geheel wordt dan € 895.000 k.k.
Daarnaast kan u er als koper nog voor kiezen gebruik te maken van de SNL subsidie, hiervoor dient u het landgoed wel (deels) publiekelijk open te houden. Deze subsidie kan oplopen tot € 140,- per hec. per jaar. Daarnaast kunt u er als koper voor kiezen het geheel te laten rangschikken onder de Natuurschoonwet. Deze geeft u als eigenaar fiscale tegemoetkomingen om het Landgoed in stand te kunnen houden waaronder vrijstelling van OZB.

Omgevingsinformatie:
Gasselte heeft een zeer fraaie centrale ligging midden op de Hondsrug tussen Gieten en Borger op het kenmerkende Drentse Zandgebied met o.a. bossen, heidevelden en fraaie glooiingen in het landschap.
De bosrijke omgeving biedt een breed scala aan wandel- en fietsmogelijkheden in de diverse natuurgebieden. Tevens is een 18-holes golfbaan op korte afstand gelegen.
Verder heeft Gasselte diverse voorzieningen, o.a. bakker, basisschool, sportaccommodaties en diverse restaurants. Ook is Gasselte uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer door snelle busverbindingen naar Groningen, Emmen, Assen en Stadskanaal.