verkocht onder voorbehoudDROUWENERMOND
Zuiderdiep 4

€ 399.500,- k.k.


Drouwenmond - Zuiderdiep 4

Vraagprijs: € 399.500,- k.k.Gelegen in de lintbebouwing van het Drentse dorp Drouwenermond staat deze karaktervolle woonboerderij op een perceel van ca. 4.230 m² eigen grond. Op het royale perceel bevindt zich nog een 2e (zelfvoorzienende) wooneenheid waardoor het uitermate geschikt is als kangoeroe- of mantelzorgwoning of voor bijvoorbeeld kantoor aan huis. Voorts maken een paardenbak ( 40m x 20m), schuilstal en overkapping het plaatje compleet.Begane grond: zijentree/hal met laminaatvloer, gezellige straatgerichte woonkeuken (ca. 20,3m²) met laminaatvloer en balkenplafond met inbouwspots, inbouwkeuken voorzien van apparatuur, kelder (ca. 10 m²) toegankelijk vanuit de hal, 3 slaapkamers (resp. ca. 18.6 m², 16.5 m² en 14. 6 m²). vanuit voornoemde hal is een ruime garderobe bereikbaar met vaste kastruimte en toilet (wandcloset met fontein).

Via de centrale hal bereikt u de woonkamer met suitedeuren naar een achterkamer welke in gebruik is als studeerkamer (totaal ca. 28.2 m²), badkamer (ca. 10.7m²) met douche met stortdouche, dubbele wastafel met meubel, wandcloset en hoekbad.

Achterin de boerderij is een voormalige paardenstal omgebouwd tot puppykamer (ca. 11.6 m²) van waaruit u binnendoor naar de deelruimte (ca. 172.5 m²) met zadelkamer kunt.

1e verdieping: hier bevindt zich een slaapkamer (ca. 17.2 m²) voorzien van 2 dakramen en plankenvloer.2e wooneenheid: entree/hal, doucheruimte (ca. 2.6 m²) met toilet, wastafelmeubel en douchecabine, L- vormige woonkamer (ca. 26.5 m²) met laminaatvloer en open keuken, slaapkamer (ca. 7.6 m²) bijkeuken (ca. 7.5 m²) met witgoedaansluitingen..Goed om te weten:

- origineel bouwjaar: 1912 (conform Bagviewer Kadaster)

- vanaf 2001 door huidige eigenaren opgeknapt o.a.: woongedeelte uitgebouwd in de deel, keuken vernieuwd, badkamer en toilet vernieuwd, kozijnen deels vernieuwd en v.v. HR ++ glas, goten vernieuwd (ca. 2017), nieuwe baanderdeuren;

- voorzien van (deels) gevel-, vloer- en plafondisolatie alsmede isolerende beglazing;

- de keuken is voorzien van de volgende inbouwapparatuur: (vaatwasser, gaskookplaat, afzuigkap, koeler en elektrische oven;

- verwarmd middels CV (Nefit bouwjaar ca. 2017)

- mocht het houden van paarden bij uw eigen woning een droom zijn dan is dit uw kans!Omgevingsinformatie:

Drouwenermond is een klein dorp gelegen in een van de “Drentse Monden” tussen Nieuw-Buinen en Gasselternijveen en staat haaks op het “Stadskanaal”. Voorheen lag er in het dorp eveneens een kanaal (“mond”) welke uitkwam in het voornoemde Stadskanaal.

Het dorp Drouwenerrmond laat zich omschrijven als een typisch lintdorp en is gelegen op korte afstand van het centrum van Stadskanaal met een uitgebreid voorzieningenniveau (o.a. winkelcentrum, ziekenhuis, theater en bioscoop). Stadskanaal kent prima busverbindingen naar Assen, Groningen en Emmen.