verkochtDROUWENERMOND
Zuiderdiep 13

€ 189.500,- k.k.


Drouwenermond - Zuiderdiep 13

Vraagprijs: € 189.500,- k.k.Vrij en landelijk wonen op een ruime kavel (1.744m² eigen grond) in een gezellig, comfortabel woonhuis met ruime garage/berging voorzien van royale zolder. Kom kijken tijdens het open huis en overtuig u van dit fijne aanbod.Vrij en landelijk gelegen in lintdorp Drouwenermond onder de rook van Stadskanaal, direct bij de uitvalswegen een vrijstaand woonhuis (bouwjaar 1989) met vrijstaande garage/berging (ca. 4m lang en 6,15m breed met bovengelegen zolder). Het geheel is gelegen op 1.744m² eigen grond en ligt in een fijne buurtgemeenschap. De woning is gunstig gesitueerd op de kavel en heeft een fijne diepe tuin.Indeling:

Begane grond: hal (ca. 5.8m²), toilet, badkamer (ca. 7m²) met douche, wastafel en witgoedaansluitingen, L-vormige woonkamer (ca. 38m²) met tuindeuren en eiken plankenvloer, keuken (ca. 8.8m²) met inbouwkeuken voorzien van enige apparatuur (o.a. gaskookplaat en afzuigkap).

Verdieping: overloop (ca. 6.2m²), 2 slaapkamers (respectievelijk ca. 11.3m² en ca. 10.7m²), waarvan één met dakkapel.Handig om te weten:

- Intergas HR combiketel (bouwjaar 2014);

- Gaskachel verwarming;

- Nagenoeg geheel isolatieglas;

- De woning is in 1989 geheel herbouwd en in ca. 1994 vergroot door het plaatsen van een aanbouw bij de woonkamer;

- Op het achterhuis is een extra slaapkamer met dakkapel gerealiseerd in 2001;Omgevingsinfo:

Omgevingsinformatie:

Drouwenermond is een klein dorp gelegen in aan van de “Drentse Monden” tussen Nieuw-Buinen en Gasselternijveen en staat haaks op het “Stadskanaal”. Voorheen lag er in het dorp eveneens een kanaal (“mond”) welke uitkwam in het voornoemde Stadskanaal.

Het dorp Drouwenerrmond laat zich omschrijven als een typisch lintdorp en is gelegen op korte afstand van het centrum van Stadskanaal met een uitgebreid voorzieningenniveau (o.a. winkelcentrum, ziekenhuis, theater en bioscoop). Stadskanaal kent prima busverbindingen naar Assen, Groningen en Emmen.Tevens ligt de plaats Borger en het prachtige Geopark "De Hondsrug" aan de andere kant van Drouwenermond.

Borger ligt op ca. 10km afstand en beschikt over uitgebreide voorzieningen.

Geopark "De Hondsrug" is een prachtig gebied wat zich kenmerkt door diverse bossen, heidevelden en glooiingen in het landschap. Het gebied heeft een rijke prehistorische geschiedenis, wat onder andere terug te zien is in de vele hunebedden die het gebied rijk is. Tevens treft u hier mooie sfeervolle dorpjes aan en zijn er diverse fiets-, wandel- en mountainbikeroutes aanwezig.