verkochtGASSELTE
Achterweg 9

€ 550.000,- k.k.


Gasselte – Achterweg 9

Vraagprijs: € 550.000,- k.k.Op zoek naar rust, ruimte, prachtige landelijke vergezichten, wonen in een karakteristieke rietgedekte boerderij en dat alles gecombineerd met modern wooncomfort en lage energielasten?Deze fraaie woonboerderij is door de huidige eigenaren in 1995, onder architectuur, nagenoeg geheel nieuw opgebouwd. De boerderij is prima ingedeeld met een royale tuingerichte living met veel daglichttoetreding, een multifunctionele hal centraal in het huis, drie slaapkamers op de begane grond met de “opkamer” als extra logeerkamer. Er is veel bergruimte te vinden op de verdieping, in de inpandige garage en in het bijgebouw. Daarnaast is de woning klaar voor de energietransitie door het toepassen van een hybride warmtepomp en 20 zonnepanelen die ca. 4.000 kwh per jaar produceren.Er is een ruime schuur (ca. 38,2m²) als bijgebouw: grotendeels berging, gedeelte serre (ca. 10,2m²) met tuindeuren en veel glas waarin een jacuzzi en sauna een plek heeft.Indeling:

Onderverdieping: kelder onder de opkamer (ca. 5,9m², 1,52m hoog);

Begane grond: zijentree (ca. 8,4m²), toilet met wandcloset, vestibule met garderobenis, hal, tuingerichte living (bestaande uit een eetgedeelte (ca. 25m²), woonkamer (ca. 33,9m²) en "stille" kamer (ca. 18,5m², af te sluiten met schuifdeuren) met veel lichtinval, houtkachel en 2 schuifpuien waarvan één extra groot, open keuken (2017) voorzien van Siemens apparatuur (o.a. voorzien van afzuigkap, inductiekookplaat, combinatie oven/magnetron, vaatwasser en Quooker), bijkeuken (ca. 5,2m²) met witgoedaansluitingen en spoelbak, multifunctionele hal (ca. 35m²) met zitgedeelte, slaapkamer (ca. 16,8m²) met kleedkamer (ca. 6,7m²), badkamer (geheel licht betegeld) met wandcloset, wastafelmeubel en ruime inloopdouche, inpandige garage/berging (ca. 24m², hoogte 2,88m) met spoelbak, slaapkamer (ca. 15,2m²) in gebruik als werkkamer, opkamer (ca. 5,9m²) in gebruik als logeerkamer, voormalige woonkamer (ca. 19,6m²) met geverfde vloerdelen.

Verdieping: grote zolderruimte (ca. 130m²).Handig om te weten:

- In mei 2019 is groot onderhoud aan het dak gepleegd.

- CV-verwarmd (Nefit Topline HR combiketel bouwjaar 2012) versterkt met een warmtepomp (2017), radiatoren en convectoren vernieuwd in de woonkamer (gasverbruik ca. 1.850m³ per jaar);

- De woning is voorzien van isolatie (plafondisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas);

- Vanuit de woonkamer is er een fraai weids uitzicht;

- Levensloopbestendig: alles gelijkvloers, geen drempels;

- Oorspronkelijk gebouwd in 1905, grotendeels herbouwd in 1995;

- In 2003 is de woning voorzien van riet middels het schroefdak principe (veel veiliger qua brandpreventie, lagere verzekeringspremie);

- De woning is in 2018 voorzien van Politiekeurmerk;

- De woning heeft een energielabel A;

- Er is een aanvraag voor de aanleg van glasvezel (dat gratis wordt aangelegd);

- Prima inrit met parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op eigen terrein;

- Royale zij- en achtertuin goed op de zon georiënteerd (zuid en west) met eigen waterbron naast de vijver;

- Fraaie landelijke omgeving maar toch dicht bij de centrumvoorzieningen van Gasselte en Gieten;

- De aanleg werkzaamheden beginnen waarschijnlijk in september, de glasvezel zal januari/februari operationeel zijn.De volgende zaken heeft de huidige eigenaar al voor u aangepakt:

- 1995/1996 geheel opnieuw opgebouwd o.a. nieuwe binnenmuren, kozijnen, wand-, plafond en vloerafwerking; cv-installatie, elektrische installatie, nieuwe indeling onder architectuur gerealiseerd;

- 2003: rieten kap aangebracht inclusief beplating t.b.v. het schroefdak, alsmede de bliksembeveiliging geplaatst;

- 2004: aanleg sauna en whirlpool;

- 2005: waterontharder geplaatst en zonnescherm geplaatst;

- 2007: windscherm, bestaande uit 3 delen, slechts 2 delen geplaatst op het terras (3e gedeelte staat in het badhuis);

- 2012: vervanging verwarmingsketel/boiler;

- 2014: plaatsing van 20 zonnepanelen;

- 2017: aanleg Elga warmtepomp;

- 2018: keuken vernieuwd, inductiekookplaat (ca. 10 jaar oud) herplaatst;

- 2019: groot onderhoud het rieten dak.

- Glasvezel:De aanleg werkzaamheden beginnen waarschijnlijk medio september 2019, de glasvezel zal januari/februari operationeel zijn.Omgevingsinformatie:

Gasselte heeft een zeer fraaie centrale ligging midden op de Hondsrug tussen Gieten en Borger op het kenmerkende Drentse Zandgebied met o.a. bossen, heidevelden en fraaie glooiingen in het landschap. Verder hebben Gasselte en Gieten diverse voorzieningen, o.a. supermarkten, bakker, basisschool, sportaccommodaties en diverse restaurants. Ook is Gasselte uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer door snelle busverbindingen naar Groningen, Emmen, Assen en Stadskanaal. De 18 holes golfbaan "Golfclub de Semslanden ligt op 800 meter van de woning.