koopGIETEN
Spekstoep 21 23

€ 845.000,- k.k.


Gieten – Spekstoep 21 - 23

Vraagprijs: € 845.000,- k.k.Paardenliefhebbers opgelet! Een unieke kans om een overdekte rijbak te verwerven en genoeg grond voor een hele kudde paarden. Aan de rand van Gieten gelegen een geheel gerenoveerde woonboerderij op maar liefst 64.360m² eigen grond.De boerderij herbergt naast veel comfortabele woonruimte ook een inpandige deelruimte (ca. 219m²) met maar liefst 11 paardenboxen, zadelkamer (ca. 11m²) en een toilet. In de vrijstaande stenen schuur (ca. 315m²) zijn nog eens 6 paardenboxen te vinden evenals een werkplaats.

De professioneel ingerichte overdekte rijbak is gerealiseerd in een vrijstaande schuur (ca. 1.085m²) en herbergt tevens een kantine (ca. 26.5m²) met fraai zicht op de rijbak.De vrije ligging aan de rand van Gieten geeft je als bewoner een heerlijk vrij gevoel met prachtig zicht op de mooie glooiingen van de Hondsrug. Vanaf je eigen erf kun je het bos bereiken om er mooi op uit te rijden met de paarden. De centrumvoorzieningen van Gieten liggen op een korte afstand van de boerderij.

De boerderij is levensloopbestendig te bewonen door bad- en slaapkamer op de begane grond. De boerderij biedt veel wooncomfort door veel daglichttoetreding, ruime vertrekken en isolatie.Indeling:

Begane grond: hal (ca. 27m²) met inloopkast (ca. 1.1m²), slaapkamer (ca. 16m²), badkamer (ca. 8m²) met ligbad, douchecabine en wastafelmeubel, L-vormige woonkamer (ca. 40m²) met houten vloerdelen en balkenplafonds, naastgelegen kantoor/bibliotheek (ca. 16m²) ook te gebruiken als hobbyruimte, toilet (ca. 1.4m²) met fonteintje, bijkeuken (ca. 15.2m²) met witgoedaansluitingen en extra keukenopstelling, woonkeuken (ca. 22.5m²) met houten vloerdelen (grenen) en deels tegelvloer, balkonplafonds en inbouwkeuken met apparatuur (o.a. voorzien van keramische kookplaat, elektrische oven, vaatwasser en koeler), de deel (ca. 219m²) met wasplaats, toilet en zadelkamer (ca. 11m²).

1e verdieping: overloop (ca. 13.2m²) met vaste kast (ca. 5m²), 2de badkamer (ca. 5.6m²) met douche, wastafel en 2e toilet, slaapkamer (ca. 16.8m²), slaapkamer (ca. 19.8m²) en slaapkamer (ca. 22m²).

2e verdieping (via vlizotrap bereikbaar): zolderberging.Handig om te weten:

- CV verwarmd (Nefit HR combiketel, bouwjaar 1997);

- bouwjaar 1918, geheel verbouwd in 1997;

- geheel intern gerenoveerd in 1997;

- renovatie van de bestaande schuur in 1997, voorzien van asbestvrije golfplaten;

- schuur (met inpandige rijbak) is nieuw gebouwd in 2002;

- bestaande schuur aan de zuidzijde voorzien van nieuwe muur in 2010;Omgevingsinformatie:

Gieten (ca. 5200 inwoners) beschikt over een royaal winkelaanbod.

Winkelvoorzieningen: Er zijn veel lokale ondernemers actief, waaronder meerdere bloemenzaken, apotheek, drogisterij, slagerij en slijterij, maar ook landelijke ketens als Jumbo, Lidl, Hema, Action en Multimate ontbreken niet. Daarnaast zijn er kledingzaken (dames en heren). Uiteraard is ook een kapper gevestigd. Ook speciaalzaken op het gebied van wonen, zitten en slapen zijn vertegenwoordigd, evenals garagebedrijven, benzinestation en wasstraat.

Sportieve ontspanning: Op het gebied van sportieve ontspanning heeft Gieten o.a. een sportschool, een openbare sportaccommodatie ten bate van gym, volleybal, voetbal, tennis etc. Daarnaast zijn er in de directe omgeving diverse golfmogelijkheden.

Cultuur en uitgaan: Bibliotheek en diverse gezellige eetgelegenheden in en rond het dorp. Een bioscoop en theater vindt u in Assen en Stadskanaal op ca. 16km afstand.

Assen, Stadskanaal en Groningen:

Voor nog meer voorzieningen zijn Assen, Stadskanaal en Groningen prima met snelle busverbindingen (Q-liner) te bereiken en allen binnen een half uur per auto.