verkochtDROUWENERVEEN
Noorderstraat 12

€ 295.000,- k.k.


Drouwenerveen - Noorderstraat 12

Vraagprijs: 295.000,- k.k.Verscholen in het groen ligt dit charmante boerderijtje met ruime aanbouw/bijgebouw met een bijzondere architectuur. Het geheel ligt circa 150 meter van de weg op een groot perceel van 3334 m² geheel als tuin ingericht. De woning wordt omringd door akkerland en natuurgebied overlopend in de Hondsrug. Door de prachtige aanbouw biedt het object veel mogelijkheden zoals een combinatie van wonen en werken, dubbele bewoning, generatiebewoning, Bed & Breakfast of als ruim woonhuis.Indeling:

Via een lange oprijlaan bereikt u het boerderijtje met in de voormalige deel een speelse woonkamer met een zitgedeelte met parketvloer en pelletkachel, een lager gelegen zitkuil en een vide. De open dakconstructie geeft een ruimtelijk gevoel en veel sfeer. Vanuit de woonkamer heeft u tevens toegang tot de tuin. De oorspronkelijke woonkamer met parketvloer wordt nu gebruikt als werkkamer en verder zijn er nog 2 slaapkamers. De lichte badkamer heeft een bad, toilet, bidet en wastafelmeubel en er is een gezellige keuken met plavuizenvloer en 2 grote inbouwkasten. Er zijn diverse authentieke details bewaard gebleven zoals de stalraampjes, boerendeuren, gebinten en een oude waterput.De aanbouw die opgeleverd is in 2004 bevat op de begane grond een ruime lichte (slaap)kamer met wastafelmeubel en laminaatvloer en een (bij)keuken met witgoedaansluitingen met deur naar het terras. Via een open trap bereikt u de overloop op de 1e etage met laminaatvloer en een inpandige berging. De 2e (slaap)kamer is zeer ruim met hoog plafond en laminaatvloer. Deze kamer heeft aan 3 kanten ramen en geeft u een geweldig uitzicht. Verder een moderne badkamer met wastafelmeubel, douche, toilet, bidet en vloerverwarming. De beide gebouwen zijn met elkaar verbonden door een tuinkamer/corridor met grote raampartijen en tuindeur en met aan weerszijden prachtig zicht op de tuin. Er is een parkeerplaats voor 3 auto’s op het eigen terrein aangelegd, daarnaast kunnen ook voor de garage meerdere auto’s geparkeerd worden. De vrijstaande stenen garage met elektra heeft zowel openslaande deuren als een zijdeur naar de tuin.Het royale perceel is geheel als parkachtige tuin aangelegd met diverse terrassen en zitjes. Omdat het perceel een eind van de weg af gelegen is, heeft u hier maximale privacy en rust. Het terrein is volledig omheind zodat u hier ook veilig dieren kunt houden.Drouwenerveen is een leuk dorp met een actief verenigingsleven en een gezellig dorpshuis. Op 1,5 kilometer treft u in het nabijgelegen dorp Gasselternijveen een basisschool, een gezondheidscentrum en een supermarkt aan, voor middelbaar onderwijs is het 9 kilometer fietsen. Grotere plaatsen als Groningen en Assen bereikt u in minder dan 30 minuten. Het gebied ligt in Geopark de Hondsrug met Unesco status.Maten:

Boerderij: woonkamer circa 36 m², werkkamer circa 22 m², badkamer circa 6 m, keuken circa 14 m², slaapkamer begane grond circa 7 m², slaapkamer op de 1e etage circa 10 m² (1.90 m hoog).

Aanbouw: kamer begane grond circa 18 m², (bij)keuken circa 13 m², kamer 1e etage circa 20 m², badkamer circa 8 m² en de inpandige berging circa 4 m².

Corridor/tuinkamer: circa 18 m².

Garage: circa 45 m²

Perceel: 3334 m²Bijzonderheden:

-Sfeervolle woning met authentieke details

-Prachtige aanbouw met veel extra woonruimte

-Ruim perceel met veel privacy en volledig omheind

-Zowel de boerderij als de nieuwbouw zijn goed geïsoleerd

-Verwarming middels CV, boiler en pellet(hout)kachel

-Dubbele bewoning mogelijk

-Praktijk aan huis mogelijk

-Levensloop bestendige woning

-2 badkamers

-Gelegen in Geopark de Hondsrug

-Landelijk wonen met diverse voorzieningen in de buurt

-Gezellig dorp met veel verenigingenEen uniek plekje met veel leefruimte!