verkocht2E EXLOERMOND
Zuiderdiep 192

€ 239.500,- k.k.


Tweede Exloërmond – Zuiderdiep 192

Vraagprijs: € 239.500,- k.k.Altijd al in een monumentale renteniersbehuizing willen wonen? Maar u wilt niet op modern wooncomfort inleveren? Dit is uw kans!Het woonhuis is erkend als rijksmonument vanwege het stedenbouwkundig belang. Het ontwerp van de woning is één van de vroegere werken uit het oeuvre van architect Prummel, waarbij hij gebruik maakte van elementen uit de Jugendstil. Het geheel van woning en de naastgelegen boerderij wordt gezien als een samenhangend monumentaal complex, beeldbepalend gelegen aan het inmiddels gedempte Zuiderdiep, één van de Drentse Monden, een zijkanaal van het Stadskanaal (meer informatie is te vinden op Wikipedia).Kernwoorden welke passen bij dit met liefde onderhouden en gemoderniseerde woonhuis uit 1914:

- slapen en baden op de begane grond;

- fraaie originele details in de woning (o.a. paneeldeuren, houtsnijwerk, hoge plafonds);

- straatgerichte salon met originele haardschouw;

- fraaie tuingerichte extra woonkamer;

- besloten tuin met terrasoverkapping tegen het huis;

- voor de hobby is er een vrijstaand bijgebouw die nu als atelier (ca. 22m²) wordt gebruikt maar ook als gastenverblijf in te richten is;

- mooi weids uitzicht vanuit de woonkamer (salon);

- het geheel is gelegen op 973m² eigen grond.Indeling:

onderverdieping: kelder (ca. 16m², hoogte 1,82m);

begane grond: hal (ca. 6,5m²), sfeervolle woonkamer met erker, originele schouw voorzien van gashaard, woonkeuken (ca. 16,7m²) met stijlvolle inbouwkeuken voorzien van moderne apparatuur (inductiekookplaat, afzuigkap, koeler, combimagnetron, vaatwasser), slaapkamer (ca. 13,7m²), hobbykamer (ca. 3,9m²), achterhal (ca. 6,9m²), toilet met wandcloset en fonteintje, badkamer (ca. 8,6m²) met ligbad, wastafel, douche en aparte nis voor de witgoedaansluitingen, tuinkamer (ca. 13,5m²) voorzien van lichte tegelvloer met 2 tuindeuren naar overkapt terras.

Verdieping: overloop (ca. 5,7m²), slaapkamer (ca. 7,2m²), slaapkamer (ca. 8,7m²), berging (ca. 3,8m²) met CV-ketel, slaapkamer (ca. 4,5m²), slaapkamer (ca. 12,9m²).Handig om te weten:

1988: verdieping gestript en opnieuw opgebouwd, dak is geïsoleerd met folielaag van binnenuit;

1988: cv-installatie aangelegd;

1989: isolatieglas;

2000: buitengevels opnieuw gevoegd en geïmpregneerd met knipvoeg;

2003: CV-ketel vernieuwd (Nefit HR combiketel);

ca. 2003: vloeren vernieuwd (ondervloer, balken en planken); vloeren voorzien van dampkerende folielaag; muren nageïsoleerd met tempex, plaatsen binnenwand;

ca. 2004/2005: badkamer en toilet vernieuwd;

ca. 2008: nieuwe keuken (voorzien van apparatuur: inductiekookplaat, afzuigkap, koeler, combimagnetron, vaatwasser);

ca. 2012: nieuwe meterkast;

ca. 2016: isolatieglas slaapkamer beneden;Omgevingsinformatie:

De woning ligt in het zogenaamde Mondengebied welke zich kenmerkt door landelijke vergezichten, daarnaast ligt het bekende Hondsruglandschap met bos en heide op nog geen 5 km van de woning. Tweede Exloërmond heeft prima voorzieningen voor dagelijkse benodigdheden, o.a. een supermarkt, tennisbanen, voetbalveld, sporthal en 2 basisscholen.