koopGASSELTERNIJVEEN
Hoofdstraat 58

€ 375.000,- k.k.


Gasselternijveen - Hoofdstraat 58

Vraagprijs € 375.000,- k.k.Altijd al de wens gehad om wonen en een eigen bedrijf aan huis te willen hebben? Dit unieke pand biedt u vele mogelijkheden om uw wens te realiseren.

Daarbij staat het pand op een perceel van maar liefst ca. 13.219m² (ruim 1,3 ha) eigen grond.Het bestemmingsplan biedt de volgende mogelijkheden:

1. sociaal-culturele voorzieningen, zoals een atelier, een galerie, en daarmee gelijk te stellen voorzieningen;

2. educatieve voorzieningen;

3. een lijstenmakerij;

4. verblijfsrecreatie (B&B);

5. een theeschenkerij;

6. een woning;Dit object is op zichtlocatie gelegen aan de doorgaande weg (Ingenieur van Veelenweg) en wordt naast woonhuis momenteel gebruikt als galerie, lijstenmakerij en vestzak theater.

Er zijn diverse bijgebouwen waarin toeristisch verhuur mogelijk is. Achter het woonhuis treft u een oase van rust aan. De tuin met vele mogelijkheden en een grote waterpartij loopt vloeiend over in het Boerenbos. Een natuurgebied met verschillende soorten bomen en wandelpaden.Het woonhuis (type woonboerderij) is erg sfeervol en beschikt over diverse karakteristieke details zoals fraaie hoge balkenplafonds, fraaie schouwenpartijen en gebintenconstructies.Bedrijfsgedeelte:

Het bedrijfsgedeelte bestaat uit een voorportaal, waarachter zich een atelier/galerie (ca. 83m²) bevindt met deuren naar een tweede ateliergedeelte (ca. 16,3m²), met vide (ca. 55m²) met aansluitend de keuken (ca. 14m²) met losse apparatuur. Er is een theatercafé (ca. 36m²) met keuken en portaal (welke toegang geeft tot de tuin). Een lijstenmakerij (ca. 55,3m²) bestaande uit 2 delen met aparte entree en een bijkeuken (ca. 11,2m²).

De achterhal biedt toegang tot het privégedeelte, de toiletgroepen en de douche ten behoeve van het atelier (totaal ca. 9,4m²).

De verdieping boven de lijstenmakerij (ca. 37m²) heeft een aansluitende tweede ruimte (ca. 42m²) met trap naar de tweede verdieping (ca. 85m²).

De vide (ca. 57m²), slaapkamer (ca. 10m²) en theater (ca. 51,5m²).Woongedeelte:

Begane grond: Op de begane grond bevindt zich een vestibule (ca. 2,5m²), een hal (ca. 7,3m²) plus een slaapkamer aan de voorzijde, (ca. 14,2m²) met laminaatvloer en wastafel. Daarnaast is er een tweede slaapkamer (ca. 14m²), en een derde slaapkamer (ca. 27m²).

Bij de achterentree bevindt zich de doorgang naar de badkamer (ca. 19m²) met witgoedaansluitingen, douchecabine, ligbad, wastafelmeubel en separaat toilet (wandcloset), wit met deels marmer.

Naast een achterhal en een extra toilet bevat de begane grond een woonkeuken (ca. 26m²) met houten vloerdelen (teak), een mooie schouw met houtkachel en een inbouwkeuken (keramische kookplaat, koeler en elektrische oven). De woonkamer (ca. 31,3m²) met vaste kast loopt uit op een tussenhal, die aangesloten is aan de woonkeuken (ca. 10m²) met trap naar beneden naar de badkamer.Aanbouw (ca. 44m²): Rond het oude bakhuisje (ca. 11m²) bevindt zich een unit met complete inbouwkeuken (o.a. voorzien van gaskookplaat (5 pits), afzuigkap).

Verdieping: Op de verdieping is een ruime overloop (ca. 21m²) met dakkapel aan de voorzijde. Daarnaast zijn er 2 zolderslaapkamers (resp. ca. 14m² en 16m²) met bergingen in de knieschotruimte.Buiten: bevindt zich een binnenplaats met verrijdbare overkapping en een houten schuur (ca. 15m²) bestaande uit 3 delen.Losse unit (huidige opslagruimte): Deze losse unit wordt momenteel gebruikt als opslagruimte. De unit bevat een eenvoudige doucheruimte met toilet, een woonkamer/serre met keuken (ca. 28,2m²), voorgebouwde serre met houtkachel (ca.10,3m²), slaapkamer/berging (ca. 17,6m²), een tweede slaapkamer/berging (ca. 14,9m²). Tevens staat er een zeecontainer (in gebruik als opslagruimte, ca. 28m²) en is er een entree met veel glas (ca. 20m²).Handig om te weten:

- Oorspronkelijke bouwjaar is 1911, achter is een deel opnieuw gebouwd;

- Intergas HRC cw 5 (lease, vanaf 2012/2013 in gebruik voor het bedrijfsgedeelte);

- CV in het woongedeelte via moederhaard (AWB bouwjaar ca. 2014);

- Het marmer in de badkamer is afkomstig van het bankgebouw in Veendam;

- De losse unit zou kunnen worden gebruikt als vakantiewoning;

- Recreatie mogelijkheden;

- Mogelijkheid tot dubbele bewoning;

- Mogelijkheid tot mantelzorgbewoning;

- Op loopafstand van het pand treft u een Dag-winkel voor uw dagelijkse benodigdheden.Omgevingsinformatie:

Gasselternijveen is een klein plaatsje met ca. 2000 inwoners en is vooral groot geworden door de vruchtbare landbouwgronden rond de rivier de Hunze en de scheepvaart. Gasselternijveen beschikt over prima voorzieningen (o.a. een multifunctioneel centrum met 2 basisscholen en bibliotheek, een gezondheidscentrum met huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten, een slager, een bakker en een kapsalon). In de nabijheid treft uw voorts recreatiepark Hunzepark welke de beschikking heeft over een openlucht zwembad. Ook is er een uitgebreid verenigingsleven actief.

Door de fraaie ligging nabij de Hondsrug bent u zo in het kenmerkende Drentse Zandgebied met o.a. bossen, heidevelden en fraaie glooiingen in het landschap. Gasselternijveen is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer door snelle busverbindingen naar Groningen, Emmen en Assen.