verkochtSTADSKANAAL
Handelsstraat 18

€ 297.500,- k.k.


Handelsstraat 18 - Stadskanaal

Vraagprijs: € 297.500,- k.k.Karakteristiek en royaal wonen in dit prachtige herenhuis waarin vele authentieke elementen bewaard zijn gebleven (bouwjaar 1906, gerenoveerd in 2004). De woning met eigen oprijlaan en ruime garage/schuur is gelegen op een perceel van 1019m² eigen grond. Het huis kent thans 4 slaapkamers waarvan zich 1 (met aangrenzende badkamer) op de begane grond bevindt. De woning beschikt over een privacybiedende achtertuin en ligt op steenworp afstand van het centrum van Stadskanaal. De schuur is geschikt voor het uitoefenen van een ruimtevergende hobby.Onderverdieping: kelder (ca. 6m²).

Begane grond: Entree/hal met mooie originele voordeur, toegang tot de studeerkamer (ca. 23m²) met houtkachel en de woonkamer (ca. 25m²) welke is voorzien van een mooie schouw met gashaard, lange L-vormige hal welke zich kenmerkt door het hoge originele plafond en toegang geeft tot achtereenvolgens: de woonkeuken (ca. 23m²) met passende luxe complete keukeninrichting met diverse apparatuur (o.a. Boretti fornuis bestaande uit 2 ovens en 6 pits kookplaat, afzuigkap, cooker, vaatwasser, koeler, vriezer en magnetron), slaapkamer (ca. 14m²) met aansluitend luxe en complete badkamer (whirlpoolbad, inloopdouche met massagepaneel, dubbele wastafel en wandcloset), (gasten-)toilet met urinoir en fontein.

De achterentree is verfraaid middels een bovenlicht bestaande uit glas-in-lood.

Verdieping: bereikbaar middels authentieke trap vanuit de hal, ruime overloop (ca. 13m²) welke toegang geeft tot (eenvoudige) badkamer met wastafel en douchecabine, cv-bergruimte, 2 slaapkamers aan de voorzijde (resp. ca. 23m² en 13m²) waarvan één met balkon, 1 ruime slaapkamer (ca. 45m²), welke de gehele breedte van het woonhuis beslaat met beschikking over maar liefst 3 dakkapellen, hierdoor maakt de slaapkamer een heerlijk lichte indruk en bestaat er de mogelijkheid om hier extra kamers te realiseren.Extra info:

• Bouwjaar woning 1906, verbouwd in 2004 met behoud van authentieke elementen als glas-in-lood ramen, hoge plafonds en sierlijsten;

• Badkamer vernieuwd in 2004, keuken vernieuwd in 2004;

• Voorzien van deels dak- en gevelisolatie. Volledig (99%) voorzien van dubbelglas.

• Verwarmd middels CV (Nefit HR, bouwjaar 2004) en beschikking over boiler met een capaciteit van 120 liter;

• Fraai onder architectuur aangelegde privacy biedende tuin (Franse Terrassen Tuin);

• Ruime carport met in het verlengde daarvan een garage en voorts kapschuur (totale grootte 19m. bij 6m.);

• Aan de rand van het centrum gelegen, bij diverse voorzieningen;

• De ruime slaapkamer aan de achterzijde biedt mogelijkheden om hier 2 en wellicht 3 slaapkamers te realiseren;

• Bovenverdieping dient nog deels (60%) gemoderniseerd te worden.

Omgeving informatie:

De woning is gelegen op korte afstand aan de rand van het centrum van Stadskanaal met een uitgebreid voorzieningenniveau. Scholen, winkels enz. bevinden zich op loopafstand, daarnaast kent Stadskanaal prima busverbindingen naar omliggende steden als Assen, Groningen en Emmen.